FødevareWatch

Kødkvægsslagtere nedlægger også arbejdet

Medarbejderne på slagteriet Himmerlandskød i Farsø har nedlagt arbejdet

41 slagtere på dagsholdet på slagteriet Himmerlandskød i Farsø - der slagter en fjerdedel af landets kødkvæg - har nedlagt arbejdet i protest mod den nye overenskomst, der blev vedtaget i går. Der er i alt 62 slagteri-arbejdere på Himmerlandskød. De møder ind igen på mandag.

"Mine kolleger mener ikke, at arbejdsgiverne er villige til at samarbejde om at finde en god overenskomst," siger tillidsmanden på slagteriet, Brian Overgaard, til DR P4 Nordjylland.

Det er tredje gang i træk, at slagteri-arbejdernes overenskomst ikke er blevet forhandlet på plads af organisationerne selv - men af Forligsmanden.

Arbejdsnedlæggelsen er en del af af en større bølge, der også har ramt Danish Crown og Tican slagterier landet over. Senest har de ansatte ved Danish Crown i Sæby nedlagt arbejdet.

(Denne artikel og billedmateriale er videreformidlet af Ritzau Bureau på vegne af DR Nordjylland)

Danish Crown Pork: Vores kunder kommer til at kigge langt efter vores varer

Slagteriarbejdere nedlægger arbejdet: Vi føler os magtesløse

Stort flertal af slagteriarbejdere stemte nej til overenskomst

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier