FødevareWatch

Aarstiderne åbner butik i københavnsk have

Den økologiske kasseleverandør har forpagtet Fasangården i Frederiksberg Have, som man fra fredag vil anvende som storbyens gårdbutik.

Skjult bag hække finder man i Frederiksberg Have Fasangården, som fra fredag vil være Aarstidernes københavnske gårdbutik. | Foto: Thomas Rahbek

Fra fredag 21. april til 1. november er det muligt for de københavnske forbrugere, der ikke kan få nok økologi i de lokale supermarkeder og fødevarefælleskaber, at købe produkter fra Aarstiderne i Frederiksberg Have.

Slots- og Kulturstyrelsen har indgået aftale med Aarstiderne om forpagtning af Fasangården i den gamle have, og dermed bliver de historiske bygninger igen åbnet for havens gæster efter 100 år i skjul bag en høj tornerosehæk.

"Vi er i Aarstiderne beærede over at blive inviteret ind i Frederiksberg Have, som vi anser for en hel unik kulturperle. Vi går ydmygt til opgaven, som vi går til på lokalsamfundets præmisser, men vi håber, vi bliver taget godt imod af alle de lokale aktører, og vi lover at give god energi igen," siger stifter og næstformand i Aarstiderne, Søren Ejlersen i en pressemeddelelse.

I gårdbutikken vil Aarstiderne i de første forårsmåneder sælge økologiske produkter og biodynamisk kompost og frø til altankasser over haver. Derudover vil man indrette et rustikt spisehus, hvor der vil være fællesspisning et par gange om ugen, og så skal bygningerne også være ramme for kurser og foredrag om eksempelvis fermentering.

Trekantsområdet får fødevarecenter til 100 mio

Måltidskassernes spydspids føler sig ikke truet af øget konkurrence

Aarstiderne udvider svensk tilstedeværelse

Mere fra FødevareWatch

I Ovodan har man gjort æg til en global milliardforretning

Det fynske æggepulverselskab Ovodan Egg Group er markedsledende i flere lande og buldrer i disse år frem i Kina. I år har selskabet, der er ejet af Stadil-konglomeratet Thornico, en børsnotering i kalenderen, som skal fremme væksten yderligere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier