FødevareWatch

Chr. Hansen-topchef: Svær sammenligning hindrer løft af forventninger

Der var ingen opjustering af forventningerne til væksten med i posen, da Chr. Hansen torsdag morgen kom med regnskab for andet kvartal.

Topchef i Chr. Hansen, Cees de Jong. | Foto: Chr. Hansen

Selskabet har ellers både overrasket positivt i første og andet kvartal på den organiske vækst og ligger efter første halvår med en organisk vækst på 10 pct. Forventningen til helåret er, at den organiske vækst vil ramme mellem 8 og 10 pct.

"Der er flere årsager til, at vi ikke løfter forventningerne. Når vi ser mod andet halvår, forventer vi først og fremmest, at væksten i Natural Colors bliver lidt under samme periode sidste år, da sammenligningsgrundlaget bliver sværere, særligt i tredje kvartal," siger ingredienskoncernens topchef Cees de Jong til Ritzau Finans.

"I tråd med det havde vi meget stærk vækst i Cultures i Kina i andet halvår sidste år, så også her bliver det svært. Momentum fortsætter, men det handler alt sammen om sammenligningsgrundlaget," fortsætter han.

Han fortæller også, at den stærke vækst i selskabets tredje division, Health & Nutrition, i regnskabsårets første halvår delvist er hentet hjem på grund af timing af ordrer, der er kommet i hus tidligere end ventet.

Hent FødevareWatch-appen til din iPhone HER og til Android HER.

Også selskabets prislister i euro kan få en lidt negativ effekt i andet halvår, fortæller Cees de Jong.

I andet kvartal var den organiske vækst på 9 pct., hvilket var godt og vel i tråd med analytikerforventningen om 8,6 pct.

Men selskabet halter bagefter, hvad angår at leve op til forventningen om en overskudsgrad, EBIT-margin, der i lander lidt over sidste regnskabsårs niveau på 28,2 pct.

Indtil videre ligger Chr. Hansen under helårsforventningen og har realiseret en EBIT-margin på 27,1 pct. i første halvår. Det skyldes en finansiel effekt af ledelsesændringer i andet kvartal, forklarer Cees de Jong.

"Det helt centrale årsag er en engangsomkostning relateret til de ledelsesændringer, vi annoncerede i januar (da driftsdirektør Knud Vindfeldt annoncerede sin pension, red.)," siger Cees De Jong.

Han erkender dog også, at selskabet har udfordringer i at følge med i produktionen, da faciliteterne i Avedøre fortsat ikke er i fuld drift. For helåret venter direktøren dog stadig at kunne skabe en forbedring i overskudsgraden og ser produktionen i Avedøre være i fuld drift ved slutningen af kalenderåret.

Chr. Hansen landede omsætning som ventet - skuffer på driften

Handelsbanken klar med Chr. Hansen-anbefaling

Chr. Hansen ser gylden fremtid i økologi

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier