FødevareWatch

Første slag i kampen mod multiresistente bakterier er vundet

Forskere har fundet det gen, der gør bakterier resistente, men en egentlig behandling mod bakterierne kan have lange udsigter.

Foto: Peter Klint/Polfoto/Arkiv

Det kan betyde forskellen mellem liv og død for en patient, om en bakterie er modtagelig over for antibiotika. I mange år har det været et stigende problem, at de såkaldte multiresistente bakterier er blevet så modstandsdygtige, at langt de fleste typer antibiotika ikke har nogen virkning.

Men kan det lade sig gøre, at bakterierne bliver til at behandle igen – ja, lyder svaret fra forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet og Ross University School of Veterinary Medicine (Ross). De har udviklet en ny metode til at bekæmpe multiresistente bakterier.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier