FødevareWatch

Hartmanns sydamerikanske vækstforventninger for 2017 brister

Væksten på markederne i Sydamerika går langsommere end ventet, og det går ud over effektiviteten på to nye fabrikker på kontinentet, lyder det fra emballageproducentens adm. direktør.

Foto: Jakob Carlsen/Polfoto/Arkiv

Emballageproducenten Brdr. Hartmann venter ikke længere at kunne nå de mål for 2017, som selskabet satte op i 2015 i forbindelse med lanceringen af en ny strategiplan.

Målene om en omsætning på 2,2-2,4 mia. kr. og en overskudsgrad på 12-14 pct. "forskydes til udgangen af 2018", fremgår det af onsdagens årsregnskab fra selskabet.

Det er der ifølge selskabets adm. direktør, Ulrik Kolding Hartvig, "to-tre" årsager til.

"Det ene er, at markederne i Sydamerika går lidt langsommere, end vi havde regnet med vækstmæssigt, og vi forventer ikke den store vækst i de markeder det næste stykke tid. Dermed har vi en platform, som ikke er så godt udnyttet, som vi kunne ønske," siger Ulrik Kolding Hartvig til Ritzau Finans.

Fabriksproblemer

Selskabet har to nye fabrikker - i henholdsvis Argentina og Brasilien - under indkøring, og kapaciteten på dem står med andre ord til at blive ringere udnyttet end ventet i år.

Derudover peger direktøren på en forsinkelse af selskabets nye fabrik i USA.

"Vi havde regnet med at skulle starte den op i begyndelsen af 2017. Det bliver nu først i andet kvartal, og den forsinkelse gør, at vi har lidt lavere volumener i 2017, end vi havde håbet på," siger Ulrik Kolding Hartvig.

Yderligere har Hartmann været påvirket af, at nogle af selskabets kunder i USA har tabt markedsandele til andre spillere, som Hartmann ikke leverer emballage til.

"Markedsandelen flytter sig imellem forskellige leverandører af æg og supermarkedskæder, og dem, vi har leveret til historisk, har så at sige ikke haft tur i den. De har tabt lidt markedsandele, og det smitter så af på os. Det har vi så justeret for og har spredt os lidt mere ud fremadrettet," siger Ulrik Kolding Hartvig, som venter, at markedsandelene fremadrettet vil "gå lidt frem igen."

/ritzau/FINANS

Hartmann dæmper 2017-forventninger og straffes på aktiemarkedet

Ugebrev: Usikkerhed om vækst lægger låg på optimismen i Hartmanns

Valuta skærer millioner af toplinjen hos æggebakkeproducent

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier