FødevareWatch

Danish Crown køber britisk foodservice-virksomhed

Danish Crown-koncernen fordobler med et opkøb sin omsætning i den engelske foodservice-forretning.

Foodservice-sektoren og arbejdet i retning af restauranter og kantiner får stadig mere opmærksomhed blandt de danske fødevareproducenter, og i Danish Crown-strategien 4WD, som blev lagt frem i efteråret, fik den del helt nye ord med på vejen.

Det er et ben, som den danske slagterikoncern vil satse meget mere på end tidligere, og onsdag udmønter sig i et egentligt selskabsopkøb.

Leivers Brothers Ltd i Nottingham bliver fremover en del af Danish Crown-koncernen, og med et slag fordobler koncernen sin omsætning i det engelske foodservice-marked, hvor selskabet har været til stede siden 2014.

Det fremgår af en meddelelse fra Danish Crown.

"Det er en rodfæstet del af 4WD-strategien, at vi vil tættere på slutbrugerne af vores produkter. I det her tilfælde er der ikke tale om noget stort opkøb, men det er et vigtigt skridt i retning af at sikre vores engelske foodservice-forretning de rette betingelser for at vokse organisk," udtaler Danish Crowns adm. direktør Jais Valeur om opkøbet.

Opkøbet er ifølge meddelelsen sket med udgangspunkt i, at man har sig en stabil kundebase i og omkring London og Manchester, og nu altså ønsker at føje mere til i det centrale England.

Danish Crown går offensivt ind i foodservice

Leivers Ltd blev stiftet i 1880 og har siden været leverandør af bacon, fersk kød, ost, pølser og pålæg til slagtere, restauranter og kantiner. Virksomheden beskæftiger i underkanten af 50 medarbejdere og har egen lille flåde af biler, der servicerer kunderne.

"Det er et meget spændende skridt, vi tager nu. Fra at være et nystartet forretningsområde, hvor pionerånden har bragt os langt på relativt kort tid, skal vi nu have integreret Leivers Brothers i vores forretning. Synergien er åbenlys, og jeg vil gå så langt som at kalde det her et markant gearskifte indenfor foodservice," siger Lars Albertsen, der er adm. direktør for Danish Crown UK.

Danish Crown overtager Leivers Brothers Ltd med øjeblikkelig virkning, da opkøbet ikke kræver konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Ifølge pressechef Jens Hansen ønsker parterne ikke at offentliggøre, hvor mange penge, danskerne har betalt for det britiske selskab, ligesom man fra Danish Crown ikke ønsker at sige mere om, hvorvidt opkøbet er det første af flere, eller om det er et enkeltstående opkøb.

Stadig vigtigere foodservice

Til FødevareWatch forklarede Jais Valeur i november, at foodservice et vigtigt led i den del af strategien, som handler om værdiskabelse. Det skal blandt andet ske igennem dansk såvel som internationalt arbejde i retning af foodservice-kunderne.

"Hvis man kigger på mange af vores produkter, er markederne ret flade for ikke at sige helt flade. Vi har derfor kigget efter, hvor der er vækst under det ellers flade marked, og en af de ting, der er dukket op, som har både vækst og hvor vi i nogle kategorier har en relativt lav markedsandel, det er foodservice," sagde Jais Valeur.

Som led i 4WD-strategien gentænkte Danish Crown sine tidligere hjemmemarkeder, og de består i dag af Danmark, Sverige, Polen og Storbritannien. Det smitter også af på indsatsen i foodservice-sektoren.

"Det er ikke noget, som er isoleret til Danmark, det er på tværs af de fire hjemmemarkeder, som vi har defineret. Det er gældende for alle fire markeder, i Polen, Danmark, Sverige og England, at vores andel i foodservice, den er lavere end den er i retail, og det er faktisk der (i foodservice, red.), hvor noget af væksten er. Vi skal bare blive stærkere på foodservice," sagde koncernchefen, der videre mener, at man har nogle erfaringer og kunder fra det danske marked, som man kan arbejde videre med.

"Vi kan bygge videre på de samarbejder, vi har i dag, og så ligger der nogle store accounts, som går på tværs af landene, og som vi måske også kunne betjene lidt mere hensigtsmæssigt."

Danish Crowns tarmforretning får ny næstformand

Tican er blevet mere lun på 'Down Under'

Fødevarestyrelsen: Grise med MRSA bliver raske af frisk luft

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier