FødevareWatch

Kraft Heinz gør kur til Unilever - men får en kurv

Den amerikanske fødevaregigant Kraft Heinz bekræfter, at det har foreslået fusion med hollandske Unilever.

Foto: /ritzau/AP/

Den amerikanske fødevaregigant Kraft Heinz har fredag bekræftet, at det har foreslået fusion med hollandske Unilever. Men samtidig oplyste amerikanerne dog, at Unilever har takket nej.

Det skriver Bloomberg News.

Offentliggørelsen kommer, efter at der har spekulation om, at Kraft Heinz havde gjort kur til Unilever. Og derefter har Kraft Heinz meddelt, at et forslag ganske rigtigt er blevet afgivet, men afvist.

"Der kan ikke være sikkerhed om, om et videre formelt forslag vil blive givet til Unilevers bestyrelse, eller om et tilbud overhovedet vil blive afgivet, hvad angår betingelserne for en transaktion," skriver Kraft Heinz i en meddelelse.

Ifølge Unilever lå tilbuddet på knap 50 dollar per aktie, svarende til en præmie på 18 pct. i forhold til kursen på Unilever-aktien før nyheden om tilbuddet.

Ifølge Bloomberg News mener Unilever, at præmien på 18 pct. fundamentalt undervurderer værdien af selskabet. Bestyrelsen ser ikke grund til yderligere forhandlinger, da et tilbud til den pris ikke er attraktiv for aktionærerne.

Efter nyheden stiger Unilever-aktien 14 pct. i London og 11 pct. i Amsterdam, og dermed når den hollandske fødevaregigant op på en markedsværdi på 138 mia. dollar.

Blandt aktionærerne i Kraft Heinz, der selv er resultatet af en fusion mellem Kraft og Heinz, er blandt andet den amerikanske rigmand Warren Buffett. Kraft Heinz-aktien stiger knap 4 pct. i det amerikanske formarked.

Fra flere sider har der været spekulation om, hvorvidt kapitalfonden 3G Capital, som ligeledes er storaktionær i Kraft Heinz, ville opkøbe endnu en fødevareproducent og fortsætte de spareøvelser, som har fundet sted i Kraft Heinz.

Blandt andre mulige opkøbsmål har Mondelez, Kellogg Co. og General Mills været nævnt, skriver Bloomberg News.

Kraft Heinz overrasker markant

Kraft Heinz tager markedet på sengen

Medier: Ketchuppens konge fyrer 200

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier