FødevareWatch

Aftale mellem netværk og portal skal hjælpe 100 lokale fødevarevirksomheder

Kommunerne bag fødevarenetværket Nordisk Center for Lokale Fødevarer sætter mere fart på processen med at få lokale fødevareproducenters produkter ud i detailhandlen.

Fødevarenetværket Nordisk Center for Lokale Fødevarer (NCLF) har indgået et samarbejde med den digitale platform Fooducer.

Aftalen giver 100 virksomheder fra netværket adgang til at bruge fødevareportalen, som forbinder de lokale producenter med detailhandel, grossister og restauranter, det skriver Fooducer i en pressemeddelelse.

De tre kommuner Odsherred, Holbæk og Kalundborg bag Nordisk Center for Lokale Fødevarer håber dermed at åbne op for nye netværksmuligheder, som kan hjælpe virksomhederne, når det kommer til markedsføring og afsætning af deres produkter.

"Når Odsherred kommune og hele Nordvestsjælland satser så stort på fødevarer, er det fordi vi tror på, at her er et marked, som har behov for det vi kan – nemlig skabe gode autentiske lokale råvarer, der kan indgå i fødekæden til både forbrugere, restauranter m.v. De tre kommuner har derfor satset målrettet på erhvervsudvikling og uddannelse gennem samarbejde omkring NCLF, og det venter vi os meget af – og her er samarbejdet med Fooducer en vigtig brik," udtaler borgmester i Odsherred Kommune, Thomas Adelskov, i meddelelsen.

Over 1200 virksomheder er med i Nordisk Center for Lokale Fødevarer. Kravet for at deltage er, at selskabet på den ene eller anden måde arbejder med lokale fødevarer. De 1200 selskaber dækker derfor over alt fra det producenter, madhåndværkere, forarbejdningsvirksomheder, specialforretninger, kokke, hoteller, restauranter og fødevarekonsulenter.

Rådgiver: "Få nu snakken om lokale fødevarer ud i virkeligheden"

Hvad er en lokal fødevare?

Nyt center skal booste lokal produktion

Behov for gentænkning af lokale fødevarer

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier