FødevareWatch

Gartner på Djursland scorer kassen på snackgulerødder

Gl. Estrup Gartneri har vind i sejlene og tjener i disse år gode penge på såkaldte snackgulerødder, der klarer sig godt på eksportmarkederne.

Foto: POLFOTO

I 1986 stiftede gartneren Knud Dahl gartneriet Gl. Estrup Gartneri på sine marker i Auning på Djursland mellem Randers og Grenå. Efter mere end 30 års forretningen er forretningen begyndt at spinde guld.

Det skriver Børsen.

Bruttofortjenesten er fordoblet på tre år til 58 mio. kr. i det seneste regnskab, mens indtjeningen rammer 15 mio. kr. før skat. Det er særligt de populære snackgulerødder, som herhjemme sælges i små poser i Coops supermarkeder, der trækker læsset. Af regnskabet fremgår det, at året har været præget af, at "salget på eksportmarkedet er steget betragteligt".

Northern Greens, der eksporterer Knud Dahls gulerødder, bekræfter de senere års fremgang:

"Efterspørgslen er relativt stor i dag. Vi startede på eksporten for fem år siden, og gulerødderne er kommet ind på forskellige markeder rundt omkring i Europa," siger adm. direktør i Northern Greens, Jørgen Nicolaj Nielsen, til Børsen.

I 2007 sendte Gl. Estrup Gartneri snackgulerødderne ud i Kvickly, Fakta og Superbrugsens frugt- og grøntafdelinger for første gang, og de sælges i dag bl.a. under Änglamark-brandet. Det største eksportmarked er Tyskland.

Gartner: Økologernes fremtid handler om samarbejde

Økologiske gulerødder er billige og populære

DLG sælger Lammefjords Grønt til Flensted Food Group

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier