
Julen handler i høj grad om den gode mad, men når sulten er stillet og resterne forsøgt indtaget, er der der stadig en stor del af maden, som ender i skraldespanden.
Nye beregninger fra Landbrug & Fødevarer anslår værdien af danskernes madspild i december måned til samlet 1,4 mia. kroner. Det skriver organisationen i en meddelelse.
Decemberspildet skal ses i forhold til det samlede årlige madspild på i alt 13,5 mia. kr., og spildet i julemåneden er dermed større end i nogen anden måned.
"Det store madspild er desværre kendetegnet for årets højtider. Vi ved fra tidligere beregninger at også madspildet i påskeugen er meget stort, siger Marianne Gregersen, forbrugerøkonom i Landbrug & Fødevarer.
Landbrug & Fødevarers beregning om madsild udgør et estimat, da der ikke findes faktiske tal på madspildet i julen. Estimatet er baseret på flere forskellige datakilder; Indkøbsdata over danskernes dagligvareindkøb fra GfK Consumerscan, forbrugstal fra Danmarks Statistik og tal fra WRAP (Waste and Resources Action Programme).
Overskudsmad fra Rema 1000 hjalp tusindvis af familier