FødevareWatch

L&F: Danskerne smider julemad ud for 1,4 mia kr

Ifølge tal fra Landbrug & Fødevarer udgør danskernes madspild i december 10 pct. af det samlede årlige madspild.

Foto: POLFOTO

Julen handler i høj grad om den gode mad, men når sulten er stillet og resterne forsøgt indtaget, er der der stadig en stor del af maden, som ender i skraldespanden.

Nye beregninger fra Landbrug & Fødevarer anslår værdien af danskernes madspild i december måned til samlet 1,4 mia. kroner. Det skriver organisationen i en meddelelse.

Decemberspildet skal ses i forhold til det samlede årlige madspild på i alt 13,5 mia. kr., og spildet i julemåneden er dermed større end i nogen anden måned.

"Det store madspild er desværre kendetegnet for årets højtider. Vi ved fra tidligere beregninger at også madspildet i påskeugen er meget stort, siger Marianne Gregersen, forbrugerøkonom i Landbrug & Fødevarer.

Landbrug & Fødevarers beregning om madsild udgør et estimat, da der ikke findes faktiske tal på madspildet i julen. Estimatet er baseret på flere forskellige datakilder; Indkøbsdata over danskernes dagligvareindkøb fra GfK Consumerscan, forbrugstal fra Danmarks Statistik og tal fra WRAP (Waste and Resources Action Programme).

Overskudsmad fra Rema 1000 hjalp tusindvis af familier

Kendt madspildsapp optrapper konkurrencen i detailhandlen

EU klar til kamp mod madspild

Mere fra FødevareWatch

Sløv sagsbehandling bremser fastfoodkædes udvidelse

Fastfoodkæden Sunset Boulevard har i år haft planer om at åbne seks til otte restauranter rundt om i Danmark. De planer er dog blevet skudt til hjørne på grund af lange ventetider på en byggesagsbehandler og byggetilladelser.

EU-lovgivning vil koste fødevarebranchen 140 millioner kroner

Det vil i gennemsnit koste alle fødevarevirksomheder et par tusinde kroner at overgå til nye regler om betalingsfrister og ansvarlig handel. De årlige omkostninger er dog reduceret kraftigt ved dansk beslutning om overimplementering, anslår Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Venstre vil åbne restauranter uden coronapas

Som et af fem konkrete forslag til en hurtigere genåbning vil Venstre have åbnet for både udendørs og indendørs servering på restauranter uden coronapas, når der senere på ugen skal forhandles om yderligere åbning af samfundet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier