FødevareWatch

L&F: Danskerne smider julemad ud for 1,4 mia kr

Ifølge tal fra Landbrug & Fødevarer udgør danskernes madspild i december 10 pct. af det samlede årlige madspild.

Foto: POLFOTO

Julen handler i høj grad om den gode mad, men når sulten er stillet og resterne forsøgt indtaget, er der der stadig en stor del af maden, som ender i skraldespanden.

Nye beregninger fra Landbrug & Fødevarer anslår værdien af danskernes madspild i december måned til samlet 1,4 mia. kroner. Det skriver organisationen i en meddelelse.

Decemberspildet skal ses i forhold til det samlede årlige madspild på i alt 13,5 mia. kr., og spildet i julemåneden er dermed større end i nogen anden måned.

"Det store madspild er desværre kendetegnet for årets højtider. Vi ved fra tidligere beregninger at også madspildet i påskeugen er meget stort, siger Marianne Gregersen, forbrugerøkonom i Landbrug & Fødevarer.

Landbrug & Fødevarers beregning om madsild udgør et estimat, da der ikke findes faktiske tal på madspildet i julen. Estimatet er baseret på flere forskellige datakilder; Indkøbsdata over danskernes dagligvareindkøb fra GfK Consumerscan, forbrugstal fra Danmarks Statistik og tal fra WRAP (Waste and Resources Action Programme).

Overskudsmad fra Rema 1000 hjalp tusindvis af familier

Kendt madspildsapp optrapper konkurrencen i detailhandlen

EU klar til kamp mod madspild

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier