FødevareWatch

Danske fødevarer jager lys øko-fremtid i Tyskland

2,6 mia. kr. er skønnet for den samlede omsætning af økologiske fødevarer i den tyske foodservice-sektor, og tallet forventes at stige frem mod 2020. Med håb om at lukrere på fremgangen er L&F sammen med 15 danske virksomheder draget sydpå.

Foto: Colourbox

Landbrug & Fødevarer (L&F) ser en lys fremtid for økologi-eksporten til Tysklands voksende food-servicesektor. Sammen med 15 danske fødevarevirksomheder er bøndernes interesseorganisation derfor draget til landet på et eksportfremstød.

Tyskland det femte største marked i EU, når det kommer til forbrug på caféer, restauranter og af take-away. Rådgivningsvirksomheden a'verdis skønner, at den samlede omsætning af økologiske fødevarer i den tyske consumer foodservice, som dækker over forbruget på caféer, restauranter og af take-away o.l., sektor udgør 350 mio. euro, svarende til 2,6 mia. kr. En analyse fra Landbrug og Fødevarer viser, at det tal kun vil stige frem mod 2020.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Mette Gammicchia, der er afdelingsleder for Afsætning, Ernæring & Markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer, vurderer, at der er masser at hente endnu for den økologiske fødevareeksport til landet sydpå:

"Vi ved, at tyskerne skeler meget til, hvad vi har gjort i Danmark, når de tænker økologi i foodservice. Derfor vurderer vi, at der er yderligere potentiale for at øge øko-eksporten til Tyskland, som jo netop er det største eksportmarked for dansk økologi," udtaler Mette Gammicchia i meddelelsen.

Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Der har længe været et stort fokus på eksporten af dansk økologi til detailhandlen i Tyskland, som i 2014 var på 820 mio. kr. ifølge L&F’s tal. Det nye eksportfremstød skulle gerne åbne mere op for salget af økologi til foodservice-markedet.

"Vi har gennem længere tid bearbejdet det tyske foodservice-marked for økologi, og nu vurderer vi, at der endelig er hul igennem. Derfor vil der på fremstødet være en række oplæg til inspiration fra blandt andre Fødevarestyrelsen, der fortæller om omstillingen til økologi i den danske foodservice-sektor," lyder det fra Mette Gammicchia.

Onsdag mødes de 15 danske virksomheder med forskellige tyske grossister på et økologifremstød i Hamborg, hvor de danske producenter har mulighed for at 'speeddate' de tyske grossister og fortælle om deres produkter.

Eksakte eksporttal for dansk økologi til Tyskland findes endnu ikke for 2015, men vurderingen fra L&F er, at eksporten har været på omkring 900-950 mio. kroner.

Danske fødevarer er et kæmpe hit i USA

DI skubber fødevarebranchen ud på nye markeder

Dansk fødevareeksport til Iran kan femdobles

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier