FødevareWatch

Stor slikgrossist er begravet i konkursramte og tvangsopløste firmaer

Sagen om sliksvindel fortsætter. Fagbladet 3F har gennemgået bagmændenes økonomi, og det viser, at slikimperiet er ved at smuldre.

Foto: Colourbox/Arkiv

Et stort slik- og spilleimperium smuldrer for slikgrossist David Yüksel og hans kompagnon Niklas Bach.

Det viser Fagbladet 3F's gennemgang af alle de virksomheder, som de to forretningspartnere har ejet og ledet de senere år. Gennemgangen er lavet ud fra oplysninger i erhvervsdatabasen Biq.

13 af de 15 selskaber, hvor David Yüksel har været direktør eller ansvarlig deltager, er under tvangsopløsning, under konkurs eller er blevet opløst. Der er først og fremmest tale om virksomheder inden for slik- eller spillebranchen.

David Yüksel har været i spidsen for de 15 firmaer i løbet af perioden fra juli 2011 til august 2016. Niklas Bach har via forskellige selskaber ejet 12 af de nødstedte 15 selskaber, hvor David Yüksel har været direktør eller ansvarlig deltager.

Tre af de 11 virksomheder, der lige nu er under tvangsopløsning, blev – ligesom David Yüksel personligt – dømt i maj 2016 i Københavns Byret i en sag om løndumping over for rumænske arbejdere. David Yüksel og tre relaterede selskaber blev dømt til at efterbetale i alt godt 714.000 kroner til seks rumænere samt til sammen godt 173.000 kroner til 3F og HK i sagsomkostninger.

Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Hos 3F Frederiksborg mener faglig sekretær Elaine Larsen, at de to erhvervsmænd prøver at slippe billigst muligt:

"Det lugter af, at de dømte forsøger at løbe fra regningen. Hvis det lykkes, er det vores medlemmer, der på ny må betale prisen. I første omgang blev de udsat for grov social dumping af den kyniske bagmand i sagen. Det er desværre ikke første gang, vi ser det her. Det er meget problematisk, at det er så nemt at lukke selskaber ned på den her måde."

Fagbladet 3F har ringet til selskabet Frederiksborg Administrationscenter, som havde David Yüksel som direktør Niklas Bach som ejer indtil for nylig, for at bede om de to forretningspartneres kommentarer. En medarbejder ved navn Camilla vil hverken stille telefonen om eller udlevere mobiltelefonnummer. Hun henviser til, at Fagbladet 3F kan sende en mail.

Hverken David Yüksel eller Niklas Bach har reageret på Fagbladet 3F's mail.

(DENNE ARTIKEL ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Fagbladet 3F)

Slikfusker dømt: Skal betale 714.000 kr. i erstatning

Medie: Slikgrossist udnyttede medarbejdere på det groveste

Slikfusker slæbes i retten med millionkrav

Omstridt slikhandler sigtet for fusk med afgifter for 16 millioner

Slikfusk presser Frellsens salg af slik i knæ

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier