FødevareWatch

Danske emballageproducenter til kamp mod skadelig kemi

Danske emballageproducenter ønsker klare grænseværdier for indholdet i emballagen, så de kan indføre en mærkningsordning. Det skriver Politiken.

Foto: Annelene Petersen/Jyllands-Posten

Producenter og detailhandel efterlyder nu klarere regler for skadelige stoffer i emballage. Når danske emballageproducenter fremstiller emballage, så vil de ikke bruge ekstrakter med hormonforstyrrende stoffer. Men forbrugerne ved ikke, om er dansk produceret pap, og hvilke kemiske stoffer der er brugt, når de køber en madvare. Det skriver Politiken.

"Forbrugerne er bekymrede, og det gør vores kunder nervøse og opmærksomme på, om det materiale, de bruger, indeholder de her stoffer. Så er det, at vi gerne vil kunne påvise, at der ikke er fluorerede stoffer i," siger Carsten Bøg, der er afdelingschef i Grakom, Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion.

Men det kræver, at Fødevarestyrelsen sætter en klar grænseværdi for hvor lidt fluor, der må være i emballagerne. Tanken er så, at de danske regler skal suppleres med et mærke, så forbrugerne kan se, at der er tale om en emballage uden hormonforstyrrende stoffer.

I detailhandlen stiller Rema 1000 krav til sine leverandører om emballagen, når de får bekymrede henvendelser fra kunderne. Og hos Coop har man valgt at udfase fluorerede stoffer i emballagen rundt om alle egne produkter såsom X-tra eller Änglamark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier