FødevareWatch

Internationale investorer kigger på danske virksomheder

Internationale og danske investorer er i disse dage samlet i Aarhus. Håbet fra bagmændene er at få tilført mere kapital til innovative start-ups inden for fødevarebranchen.

Future Food Venture Forum 2014, pitching, innovation, venture. Foto: Majken Søndergaard Nielsen

Onsdag og torsdag har danske og udenlandske opstartsvirksomheder mulighed for at præsentere deres kapitalbehov over for en række internationale investorer.

Det sker til et arrangement, der har fået navnet European Food Venture Forum, skriver Agro Business Park i en pressemeddelelse.

Det er Agro Business Park, der gennem innovationsmiljøet Future Food Innovation, er initiativtager til arrangementet. Future Food Innovation kan også selv hjælpe gennem de tre nye landsdækkende puljer med midler til udvikling af fremtidens fødevarer, som de netop har modtaget. De i alt 66 mio. kr. fra de tre nye puljer er øremærket skabelse af vækst og arbejdspladser i hele landet via udviklingssamarbejder mellem virksomheder og vidensinstitutioner, som skal skabe nye, innovative produkter og løsninger.

Tangselskab fik kapital

Nordisk Tang er en af de danske virksomheder, som tidligere har modtaget midler via Future Food Innovation til produktudvikling.

"Midlerne fra Future Food Innovation har medvirket til, at vi hurtigt og effektivt har kunne udvikle en vegansk pesto målrettet en hastigt stigende efterspørgsel på veganerprodukter i Danmark og Tyskland," udtaler Kristian Ottesen, adm. direktør i Nordisk Tang.

Om deres vækstplaner fortæller Kristian Ottesen desuden:

"Vi har fra starten haft en ambition om at være meget skalerbare. At etablere sig som vækstvirksomhed kræver kapital. Derfor deltog vi i European Food Venture Forum sidste år for at afsøge, hvilke muligheder og udfordringer der er i forbindelse med at rejse kapital. Det var en meget lærerig og givende proces, der gjorde os i stand til på egen hånd at finde de rette investorer. Vi har nu en produktportefølje og et kapitalgrundlag, der gør det muligt at eksportere til udlandet – specielt Tyskland, men vi ser også stort potentiale i Norge og Sverige. Vi satser og håber på, at vi gennem yderligere samarbejde med Future Food Innovation kan få sat gang i vores vækstdrømme i Fjernøsten."

Hollandsk investor varm på danske virksomheder

Flere danske virksomheder er klar til matchmaking-event

Entreprenørfirma på trapperne med kapsel med smag

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier