FødevareWatch

Smart emballage skal reducere madspild og mindske CO2-udledning

Et nyt projekt skal ved hjælp af en særligt udviklet emballage forlænge holdbarheden på frugt og grønt og dermed mindske madspild.

Foto: POLFOTO

Næsten 2,5 mia. kr. går hvert år tabt på frugt og grønt, der smides ud, fordi det rådner, før det når at blive købt eller spist. Men det skal et nyt emballageprojekt nu lave om på.

Det skriver Jyllands-Posten.

Teknologisk Institut og Aarhus Universitet er gået sammen om at skabe en emballage, der aktivt kan hjælpe med at holde frugt og grønt frisk i længere tid. Projektet forventes at medføre besparelser for omkring 244 mio. kr. årligt i reduceret madspild og vil være færdigt om tre år, hvor man forventer at have de aktive emballager klar.

"Vi ser også på, om man kan inkorporere salt eller sukker, fordi det har vist, at det også suger vandet. Derudover arbejder vi også med andre slags metoder, bl.a. en mekanisk opsugning af vandet eller folier, der kan styre iltniveauet," siger Helle Allermann, projektleder på projektet fra Teknologisk Institut, til Jyllands-Posten.

Man har ofte pakket frugt og grøntsager i tætte emballager for at sænke iltniveauet, da et højt iltniveau får grøntsagernes naturlige nedbrydningsproces til at gå hurtigere. Men selv om de tætte emballager hjælper varerne med at holde længere, er det også i disse emballager, at der opstår kondens på varerne – og dermed problemer med bakterier og råd.

 

Nyt Nationalt Videncenter om Madspild går i luften

Madspild-app runder 51.000 brugere på én måned

Supermarked mod madspild udvider til Aarhus

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier