FødevareWatch

Nordjysk kyllingeproducent vil lave én million økokyllinger

Nordjyske Rokkedahl Kylling skruer op for ambitionerne og starter produktion af en million fritgående og økologiske kyllinger. Derudover etableres et nyt fjerkræslagteri.

Foto: JOachim Adrian/Polfoto/Arkiv

Den tidligere direktør 3-Stjernet-direktør Anders Laursen står i spidsen for et ambitiøst kyllingeprojekt hos Nibe-baserede Rokkedahl Kylling, hvor han tiltrådte som direktør i maj.

Projektet går i al sin enkelthed ud på, at Rokkedahl Kylling vil producere én million kyllinger, der alle kan stemples som både fritgående og økologiske.

"Danske forbrugere fokuserer i stigende grad på god kvalitet og at dyrene har haft et godt liv, men vi oplever, at det i dag er svært at få en dansk kylling, der lever op til det. Derfor omlægger vi en stor del af vores nuværende produktion til både økologiske og fritgående kyllinger, hvor kyllingerne dels har mere plads, lever længere og får adgang til udeareal," udtaler Anders Laursen.

Udover overgangen til økologisk produktion etablerer Rokkedahl Kylling et nyt nordjysk fjerkræslagteri, hvor man skal slagte de mange økologiske kyllinger. Etableringen betyder, at kyllingerne ikke skal fragtes mere end 25 minutter fra produktion til slagteri, og det vækker glæde i Dyrenes Beskyttese.

"Vi ved, at forbrugerene og detailhandlen i meget høj grad efterspørger kyllinger, der er produceret med høj dyrevelfærd. Derfor er det naturligvis glædeligt, at Rokkedahl Kylling nu tager skridtet og investerer i en produktion af flere fritgående og økologiske kyllinger. Vi er som forening rigtig glade for, at vi kan være med til at højne levestandarden for rigtigt mange kyllinger. Det er et meget stort skridt på vejen," udtaler Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse.

Rokkedahl producerer samlet omkring 10 millioner kyllinger om året i Danmark. Rokkedahls kyllinger vil fremover kunne findes under brands som Himmerland Kylling, Limfjords Kylling og Rokkedahl Kylling.

Anders Laursen valgte i februar at takke ja til muligheden for at blive medejer og direktør i Rokkedahl Kyllinger, efter at han siden 2012 havde været direktør for 3-Stjernet-brandet.

Danmarks største kyllingeproducent i tilbagegang

Kyllingeproducent finder plads mellem økologi og konventionel

Danske kyllinger får nyt mærke

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier