FødevareWatch

Medie: Småt med fødevarebosser i dansk magttop

Blot to selskaber i fødevaresektoren er repræsenteret på ny liste over de 25 mest magtfulde erhvervsbosser i Danmark.

Foto: Polfoto/Anita Graversen

Der er tronskifte i dansk erhvervsliv.

Sådan skriver Berlingske Business, som har sendt en ny version af avisens årlige magtanalyse for dansk erhvervsliv på gaden.

Sidste år var det topchef i A.P. Møller-Mærsk, Nils Smedegaard Andersen, der indtog førstepladsen som den mest magtfulde erhvervsleder, men han må i år se sig slået.

Ind som ny etter kommer nemlig adm. direktør i Novo Nordisk, Lars Rebien, som i øvrigt sidste år blev kåret til den bedste topchef ikke bare i Danmark, men i hele verden af Harvard Business Review.

Til gengæld står A.P. Møller-Mærsk generelt stærkt på listen over de 25 mest magtfulde erhvervschefer, men tager man i stedet "fødevare-brillerne" på og kigger nedad listen, ser det noget mere tyndt ud.

Man skal således helt ned til nummer 11 for at finde første repræsentant fra branchen. Det er Flemming Besenbacher, formand for Carlsberg og Carlsbergfondet.

Tre pladser længere nede på en 14. plads kan man finde Arlas topchef Peder Tuborgh, men så stopper det også.

Dermed er der f.eks. hverken blevet plads til Danish Crown-topchef Jais Valeur eller nogle af de danske supermarkedschefer i den øverste del af magtlisten.

Danish Crown-chef: Lettere at få folk fra Spanien til at arbejde i Jylland end dem fra København

Carlsbergs 'forfader' fundet i gammel kælder

Danish Crown vil støve sit image af og tiltrække talenter

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier