FødevareWatch

Bekæmper af madspild modtager kvindepris

Selina Juul, stifter af Danmarks største frivillige bevægelse mod madspild, Stop Spild Af Mad, er blevet hædret for sin indsats.

Selina Juul, stifter af Danmarks største frivillige bevægelse mod madspild, Stop Spild Af Mad, er blevet hædret med The Womenomics Influencer Award 2016. Foto: Katinka Hustad/Polfoto/Arkiv

For tredje år i træk samledes danske og internationale talere, eksperter og virksomheder på Børsen til Womenomics CPH konferencen for at sætte fokus på diversitet og vækstmuligheder.

På konferencen blev tre succesfulde kvinder, som har gjort en forskel på hver deres område, hædret med en pris. Heriblandt Selina Juul, der er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad. Hun modtog The Womenomics Influencer Award 2016.

"Prisen blev givet til Selina Juul for hendes store, dedikerede arbejde for at stoppe madspild, hvilket er blevet til en større, global bevægelse. Herhjemme har Selina Juul utrætteligt formået at mobilisere politikere, supermarkeder og medier, og dermed skabt hidtil uhørt opmærksomhed omkring det vigtige emne. Dermed har hun gjort en forskel i milliardklassen for både miljøet og kloden," begrundede stifteren af Womenomics CPH, Tine Arentsen Willumsen.

Tidligere års vindere tæller blandt andre forhenværende EU Kommissær Connie Hedegaard og erhvervskvinden Stine Bosse, og Selina Juul takkede for anerkendelsen.

"Jeg er virkelig glad og taknemmelig for at modtage denne flotte pris. Men først og fremmest tak til de mange hundrede frivillige og mange tusinde støtter i Stop Spild Af Mad, uden hvem Stop Spild Af Mad ikke var blevet til en folkebevægelse, som skaber konkrete og målbare resultater og gør en forskel for vores samfund og miljø."

Selina Juul er netop hjemvendt fra Bruxelles efter at tale på en stor EU konference om madspild og arbejder p.t. i samarbejde med FN på et nyt internationalt initiativ mod madspild.

Mindre madspild er kommet på mode, men hvorfor?

Fokus på mindre madspild udløser innovationspris

Madspildsmærke runder 500 medlemmer og bliver en forening

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier