FødevareWatch

Brexit får Tican til at spejde mod Asien

Usikkerheden om Storbritanniens fremtid i EU har fået slagterikæmpen Tican til at flytte en del af eksporten fra England til markeder i Asien.

Foto: Morten Overgaard/Polfoto

Et britisk nej til EU den 23. juni kan få vidtgående konsekvenser.

Det oplever man hos slagterikoncernen Tican, der tidligere i år blev overtaget af Tyske Tönnies. Usikkerheden omkring Storbritanniens fremtid i EU har drevet et kursfald i pundet og dermed gjort markedet mindre attraktivt for Tican, der allerede er i gang med at eksportere en stigende mængde af varer til andre lande end England

Det skriver Børsen.

"Indtil videre er det omkring 10 pct. af eksporten til England, som er flyttet til mere attraktive markeder. Det svarer til en omsætning på 40-50 mio. kr.," siger Ove Thejls til Børsen.

Hvis briterne stemmer for et brexit ved afstemningen 23. juni, så vil det koste op mod 13.000 danske arbejdspladser og sænke det danske bruttonationalprodukt med 0,7 pct. frem mod 2020, viser en ny analyse fra den økonomiske tænketank Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).

Storbritannien aftager danske varer for næsten 50 mia.kr. om året og er dermed Danmarks tredjevigtigste eksportmarked efter Tyskland og Sverige, men i årets første 1. kvartal var eksporten til Storbritannien 5 pct. lavere end i samme kvartal sidste år.

Mens den samlede eksport faldt betydeligt, steg fødevareeksporten til Storbritannien til gengæld med 4 pct. i samme periode.

Englands unge landmænd vender tomlen nedad til EU

Brexit bremser eksporten til Storbritannien - fødevarerne går fri

Business-eliten frygter følger af Brexit

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier