FødevareWatch

Kina prisdumper svinekød

I et forsøg på at holde prisen på svinekød nede, planlægger de kinesiske myndigheder at frigive 6.1 mio. pund frossent svinekød, eller det der svarer til 2767 tons, på dets indre marked.

Foto: Elizabeth Dalziel/AP/POLFOTO/arkiv

I løbet af de næste to måneder bliver titusindvis kilo frosset svinekød frigivet på det indre kinesiske marked. Det sker i et forsøg på at dæmpe prisen, der er steget med 50 pct. i løbet af det sidste år. Det skriver The Washington Post.

Svinekød er den absolut kødkilde i Kina og står for 60 pct. af kødforbruget i landet. Den gennemsnitlige kinesiske forbruger spiser desuden mere end dobbelt så meget svin som den almindelige globale forbruger, skriver avisen. Faktisk er der eksempler på, at høje priser på svinekød og andre fødevarer giver mere civil ulydighed.

Den kinesiske regering oprettede derfor en slags national kødbank i 2007. Den opkøber løbende frossent kød, der så kan blive frigivet på det kinesiske marked, hvis priserne er på vej til himmels. Det så man netop i 2007, hvor sygdom lagde størstedelen af landets svinebedrifter ned, og fik prisen til at stige med 87 pct. på kort tid.

Kineserne shopper amok i svin

Landmænd står i kø for at levere antibiotikafrie svin til USA

Dansk svinekød taber terræn på fjernmarkeder

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier