FødevareWatch

Dole mistænkes for at tilbageholde oplysninger ved dødeligt listeriaudbrud

De amerikanske myndigheder indleder efterforskning af frugt- og grøntgiganten Dole's rolle ved et dødeligt listeriaudbrud.

Amerikanske Dole, der er verdens største producent af frugt og grønt, bliver nu undersøgt for at have tilbageholdt oplysninger i forbindelse med et dødeligt listeriaudbrud. Det skriver det britiske nyhedsmedie Just-Food.

Fire mennesker i USA og Canada og døde som følge af listeria i maj sidste år. En række salater fra Dole’s fabrik i Springfield, Ohio, mistænkes for at være kilde til smitten, og Dole lukkede for alt produktion af pakkede salater fra fabrikken i januar og hjemkaldte alle salater derfra.

Selskabet mistænkes dog for at have haft kendskab til listeria i salaterne helt tilbage i 2014. Et år før udbruddet. Det skriver Just Food og henviser til Reuters, der har fået indblik interne dokumenter hos de amerikanske myndigheder.

"Dole er for nyligt blevet kontaktet af Justitsministeriet i forbindelse med vores interne undersøgelse. Vi vil samarbejde med myndighederne og besvare alle spørgsmål og være åbne," skriver selskabet i en pressemeddelelse.

I marts blev listeriaudbruddet officielt erklæret forbi, at de amerikanske sundhedsmyndigheder og Dole genoptog produktionen tidligere på denne måned.

Frugtproducent vil forny flåde

Listeria, bly og rotter - her er årets fødevareproblemer

Laksefirma ramt af listeria

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier