FødevareWatch

Arla lukker døren for nye økologer

Danske og svenske mælkebønder vil i meget stort omfang gerne omlægge til økologi. Men Arla har nu nået sine økomål i både Danmark og Sverige og sætter derfor rekrutteringen på pause.

Foto: Michael Mottlau/POLFOTO/arkiv

Der har været meget stor interesse blandt Arlas andelshavere i forhold til at omlægge til økologi i det seneste år, og det vælter ind med økologisk mælk.

Men nu meddeler mejerikoncernen, at man har indgået kontrakt med så mange andelshavere, der producerer så meget økomælk, at man sætter rekrutteringen af nye økologer i Danmark og Sverige på standby.

I alt har 70 millioner kilo ny svensk økomælk og 150 millioner kilo ny dansk økomælk kurs mod Arla-mejerierne frem til 2018, når de senest indgåede aftaler ender ud i egentlig økologisk mælkeproduktion.

I slutningen af året eller når markedssituationen vender vil Arla igen vurdere, om der er brug for yderligere økologisk mælk, skriver Arla i en meddelelse.

"Vi er glade for, at vi er lykkedes med at nå vores mål og øge volumerne på øko-mælk. Udviklingen for økologiske produkter er meget positiv, og økologi er en vigtig del af Arlas forretning. Vi fortsætter med at følge udviklingen nøje, så vi kan opfylde kundernes efterspørgsel på sigt," siger Henrik Damholt Jørgensen, chef for Arlas Medlemsservice.

"Det økologiske marked fortsætter med at vokse, og vi ser en stor efterspørgsel. Det kan betyde, at beslutningen om at stoppe rekrutteringen bliver ændret på et senere tidspunkt. Men vi rekrutterer med forsigtighed for ikke at risikere at have et overskud," tilføjer Åse Arnbratt, globalt ansvarlig for økologi i Arlas Medlemsservice.

Arla forsøger at håndtere nye store mælkemængder

Nyt chok til landmændene: Arla sænker mælkeprisen til historisk lavpunkt

Arla-partner tæt på milliardopkøb

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier