FødevareWatch

Kineserne shopper amok i svin

Kina har mere end fordoblet sin import af svinekød i marts måned. Forklaringen er ikke en ekstra stor lyst til gris på middagsbordet, men en ny lov.

Foto: AP/POLFOTO/arkiv

En ny miljølov har sat en kæp i hjulet på Kinas griseproduktion. Det har fået importen af svinekød til at stige voldsomt på kort tid, skriver fagmediet globalmeatnews.com.

Alene i marts måned er importen mere end fordoblet til 114,700 tons, viser tal fra de kinesisk toldmyndigheder.

"Jeg kender ikke alle detaljerne om den nye regulering i Kina. Men som jeg forstår det, er der kommet restriktioner på at placere storskala svineproduktioner nær bycentre og floder. Det har betyder, at nogle producenter har måtte lukke ned for produktionen for at flytte den. Oven i det er mange af de små baggårdsproducenter lukket, og der er ikke tegn på, at de kommer tilbage," udtaler Stephen Howarth, som er markedsmanager for den britiske fagorganisation AHDB Pork.

Generelt har Kinas egne svineproducenter ikke kunnet følge med landets borgeres efterspørgsel, hvilket Europa har æret dygtige til at spinde guld på. Ifølge globalmeatnews.com var den europæiske eksport af svinekød til Kina 93 pct. større i første kvartal af 2016 sammenholdt med første kvartal i 2015.

Russisk opblomstring presser priser på svinekød

Hul igennem til Kinas pølsehjerte

Landmændene har fast grund under fødderne igen

Fødevareindustrien vokser trods krisen

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier