FødevareWatch

Stifter forlader kendt københavnsk restaurantkæde

Uenigheder om strategien har ført til at Cofoco-stifter Torben Klitbo forlader den københavnske restaurantkæde. I stedet for ham træder endnu en investor ind i ejerkredsen.

Den københavnske restaurantkæde Cofoco siger farvel til en af stifterne, der nu helliger sig andre iværksætterprojekter. Foto: Linda Johansen

13 restauranter. En omsætning på omkring 180 mio. kr. og et samlet resultat på knap 20 mio. kr. Det var, hvad Cofoco-stifter Torben Klitbo nåede at være med til at bygge op, inden han altså nu har valgt at forlade den fremadstormende københavnske restaurantkæde.

Det skriver Berlingske.

Årsagen var uenigheder om strategien fortæller både Torben Klitbo og den nu tidligere makker Christian Lytje til avisen.

"Det handler ikke om penge, men om hvad vi hver især i ejerkredsen synes er sjovt at beskæftige os med. Der brænder Torben for noget andet, end jeg gør, og derfor laver vi nu det her skifte. Der er ikke nogen sure miner, og vi skilles rigtigt fint på den her måde. Den store ændring i forhold til restauranterne er, at Torben er helt ude af ejerkredsen, fordi han ønsker at fokusere på nogle andre ting," siger Christian Lytje til Berlingske.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder - HER!

Hvor Torben Klitbo har koncentreret sig om udviklingen af nye projekter og blandt andet står bag take-away-kæden Le Marché, convenience-samaarbejdet med 7-Eleven og etableringen af stortkøkken under navnet Copenhagen Airport Solutions, har Christian Lytje fokuseret på driften og udviklingen af Cofoco-restauranterne.

Mens Torben Klitbo stryger helt ud af ejerkredsen i restaurantdelen, forbliver han medejer af de øvrige projekter sammen med Cofoco-investor August Lund. I restaurantdelen tager en anden investor i form af Thomas Rudbeck plads. Han har tidligere ejet en del af Cofoco, og han ejer nu igen 15 pct. af anparterne i restaurantkoncernen.

Cofoco har igen haft ulovlige gebyrer på menuen

7-Eleven har det fint med én mærkeordning

Danske kæderestauranter buldrer frem

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier