FødevareWatch

Amerikanerne har fået smag for Paradis Is

Isproducenten Paradis har fundet et nyt paradis - i Los Angeles i Californien.

Foto: Jacob Ehrbahn

Paradis Is har allerede fem butikker derovre, og fem andre er hastigt på vej. Og ambitionen er flere endnu.

For frisklavet is er ikke noget amerikanerne kender.

"De kender industri-is som for eksempel Ben & Jerrys, de kender yoghurt-is, men håndlavet og friskproduceret is med gode råvarer i, det kender de ikke," siger Martin Andersen, der er administrerende direktør i Paradis.

"Det er på linje med New Nordic-stilen. Folk ønsker det nordiske, og de ønsker gode råvarer," siger direktøren til DR Østjylland.

Men inspirationen går begge veje.

Amerikanerne kan godt lide krydderier i is, og det har inspireret Paradis til at kreere nye smagssammensætninger, der også går i Danmark.

"Vi har en is med karamel og salt. For nogle år siden ville det ikke have været i danskernes smag, men nu er det en af de bedst sælgende i Danmark, og den har vi taget fra USA," siger Martin Andersen.

Paradis har 53 butikker i Danmark. Firmaet blev grundlagt i Aarhus i 2000.

Dansk is er blevet lun på udenlandske eventyr

Paradis-stifter gør comeback med stor is-satsning

Paradis-stifter vil hjælpe Afrika med nyt iskoncept

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier