FødevareWatch

Verdenskendt topmodel har investeret i dansk raw food-kæde

Leonardo Dicaprios ekskæreste tror så meget på, at den danske kæde 42Raw bliver en succes, at modellen har valgt at putte sine egne penge ind i virksomheden. Læs hvordan danskerne fik en topmodel som investor.

Toni Garrn, fra Polfoto. | Foto: Vianney Le Caer/AP/Polfoto/Arkiv

Topmodellen Toni Garrn er måske mest kendt fra catwalken hos den verdensomspændende undertøjskoncern Victoria's Secret. Men hun har også arbejdet for Dior, Louis Vuitton, Chanel, Hermes, Dolce & Gabbana og mange andre store modemærker.

Mindre kendt er det, at hun i sommeren 2013 valgte at investere et større ukendt beløb i den danske raw food-kæde 42Raw. Dengang bestod kæden stadig kun af en enkelt butik, som lå i Pilestræde i lille København. Men modellen var ligeglad, for hun var ellevild med danskernes koncept, som hun så et stort potentiale i.

”Hun kom og besøgte butikken i Pilestræde, hvor hun blev så begejstret for den skandinaviske indretning og hele konceptet bag 42Raw, at hun ønskede at investere i virksomheden. Hun spiser selv raw food og plantebaseret mad, og hun var vild med, at vores koncept tog et subkulturelt fænomen, og gjorde det mere mainstream," fortæller grundlægger og ejer af 42Raw Jesper Rydahl til FødevareWatch.

Sådan lander man Leos eks

Kontakten til topmodellen skete ved tilfældighedernes spil, da Jesper Rydahls danske samarbejdspartner valgte at flytte til Los Angeles (LA) i USA.

"Han lærte Toni Garrn at kende i LA. De blev venner, og når de efterfølgende mødtes til frokoster i New York, ville hun altid spise på de her raw food-steder. Så han fortalte hende om 42Raw i København og viste hende nogle billeder. Han spurgte mig, om vi var interesseret i en investor. Efter at have tænkt lidt over det, sagde vi ja, og så besøgte hun os kort tid efter, og tre måneder senere havde hun investeret penge i os," forklarer Jesper Rydahl.

Han beskriver Toni Garrns rolle i 42Raw som værende en såkaldt lifestyle investor:

"Toni er ikke en professionel investor - det er ikke hendes fagområde, hun er topmodel og går på catwalks og tager til fotoshoots. Men hun har en interesse i plantebaseret, vegansk og glutenfri kost. Hun elsker grønne juices. Det er hendes personlige interesse, som gør, at hun er gået med i det her."

Kæmpe PR-værdi

Toni Garrn er ikke bare et varemærke i sig selv. Hendes omgangskreds er fyldt med berømte Hollywood-stjerner, såsom hendes ekskæreste Leonardo DiCaprio, og så er alle de labre Victoria's Secret-modeller hendes veninder. Det betyder, at paparazzoerne flokkes om hende, og tusinder af mennesker følger hende på de sociale medier. Alene på på Instagram har modellen 408.000 følgere, og på Twitter følger 76.000 personer hende.

"Hun har et godt netværk i USA og møder mange forretningsmænd. Det er rigtig spændende mennesker, som på sigt kunne være interessante at få ind som investorer," siger Jesper Rydahl og tilføjer:

"Hendes netværk og kæmpe PR-værdi gør hende til en attraktiv investor. For når vi først har en forretning i New York eller LA, vil det give en massiv reklame, hvis Toni og hendes Victoria's Secret-veninder spiser der. Det er dem, hun hygger med, arbejder med og tager på ferie med. Og de spiser stort set alle sammen vegansk, raw food og plantebaseret.”

Her er de vigtigste øko-tendenser

Grødrevolution skal ud til hele folket

De sukkerfattige produkter sejrer

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier