FødevareWatch

Tegn på forbedring i Chiles lakseindustri

De chilenske algeproblemer, som har fjernet op mod 20 pct. af landets laksebestand, ser endelig ud til at aftage, siger landets fiskerimyndigheder.

Foto: CICILIE S. ANDERSEN/POLFOTO/ARKIV

Lakseproducenterne har været hårdt prøvede i Chile på det seneste, hvor en omfattende opblomstring af alger langs landets kyst har taget livet af adskillige millioner fisk.

Men sent sidste uge meddelte landets regering, at problemerne nu ser ud til at aftage.

Det skriver Reuters.

”Det, forskerne har fortalt os, er, at algeopblomstringen er blevet mindre, og vi har også set tegn på, at fiskedøden er stoppet,” siger Jose Miguel Burgos, der står i spidsen for landets fiskerimyndigheder.

Lakseproducenterne i Chile har hidtil tabt omkring 100.000 ton fisk til algeopblomstringen, og ifølge Reuters er det op mod 20 pct. af den chilenske laksebestand der er fjernet på grund af problemerne.

Massedød rammer store laksekoncerner hårdt

Internationale lakseproblemer skaber bekymring hos Coop

Marine Harvests algeproblemer er større end antaget

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier