FødevareWatch

Tegn på forbedring i Chiles lakseindustri

De chilenske algeproblemer, som har fjernet op mod 20 pct. af landets laksebestand, ser endelig ud til at aftage, siger landets fiskerimyndigheder.

Foto: CICILIE S. ANDERSEN/POLFOTO/ARKIV

Lakseproducenterne har været hårdt prøvede i Chile på det seneste, hvor en omfattende opblomstring af alger langs landets kyst har taget livet af adskillige millioner fisk.

Men sent sidste uge meddelte landets regering, at problemerne nu ser ud til at aftage.

Det skriver Reuters.

”Det, forskerne har fortalt os, er, at algeopblomstringen er blevet mindre, og vi har også set tegn på, at fiskedøden er stoppet,” siger Jose Miguel Burgos, der står i spidsen for landets fiskerimyndigheder.

Lakseproducenterne i Chile har hidtil tabt omkring 100.000 ton fisk til algeopblomstringen, og ifølge Reuters er det op mod 20 pct. af den chilenske laksebestand der er fjernet på grund af problemerne.

Massedød rammer store laksekoncerner hårdt

Internationale lakseproblemer skaber bekymring hos Coop

Marine Harvests algeproblemer er større end antaget

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier