FødevareWatch

Tesco vil give overskudsmad til velgørenhed

Det skal være slut med madspild hos britiske Tesco, der fremover vil give overskydende mad til velgørenhed.

Foto: Tesco/PR

Storbritanniens største supermarkedskæde vil gøre op med kædens enorme madspild, og fremover forære overskydende mad væk. Det skriver Finans.dk på baggrund af en artikel fra Reuters.

Kæden smed sidste år 55.400 tons fødevarer fra Tesco-butikker og distributionscentre ud, hvoraf de 30.000 tons ifølge Tesco selv stadig var spiselige. Det svarer til 70 millioner måltider.

Nu har man hos Tesco besluttet, at man fra 2017 vil forære al overskudsmad, der stadig er spiseligt, til velgørenhed.

"Vi mener, at ingen mad, der kan spises, bør smides ud. Det er derfor, vi forpligter os til, at ingen overskydende fødevarer fra vores supermarkeder bør gå til spilde," udtaler Dave Lewis, Tescos adm. direktør.

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier