FødevareWatch

Kommune griber ind i sag om gylleis

Isproducenten Vebbestrup Is er nervøs for følgerne af de mange gylletransporter, som kører tæt forbi ismejeriets faciliteter. Nu springer Mariager Kommune til med en opfordring til områdets landmænd.

Foto: MARTIN BUBANDT/POLFOTO/ARKIV

Landmænd i Mariager-området modtager i denne uge en forespørgsel fra kommunen om venligst at "lade være med at køre gyllevognen forbi Vebbestrup Is".

Det skriver DR Nordjylland.

Opfordringen fra kommunen kommer efter, at indehaveren af Vebbestrup Flødeis, som ligger nord for Hobro, tidligere på ugen udtrykte sin bekymring for at få skadelige bakterier i isen, fordi landmænd kører med gyllevogne vejen, som går forbi mejeriet.

Is-indehaver Leif Christensen har bedt kommunen om at lukke vejen for tung trafik, men teknik-og miljøudvalget i Mariagerfjord Kommune, der netop har behandlet sagen, vil helst undgå en lukning

"Derfor vil vi i stedet tage kontakt til de fire-fem berørte landmænd og bede dem køre en anden vej," siger udvalgsformand Jørgen Hammer Sørensen fra Dansk Folkeparti til DR Nordjylland.

Fortsætter landmændene med at køre forbi Vebbestrup Is, vil teknik-og miljøudvalget tage sagen op igen, tilføjer han.

Is med bismag af gylle

Dansk is er blevet lun på udenlandske eventyr

Isproducent tidobler kapaciteten

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier