FødevareWatch

Is med bismag af gylle

Forårsmånederne er lig med masser af gyllekørsel, og det kan ramme ismejeriet i nordjyske Vebbestrup.

Når de tunge gylletransporter ruller forbi ismejeriet i Vebbestrup, kan der være risiko for at bakterier ryger fra gyllevogn til isproduktion, siger is-indehaver Leif Christensen. Foto: Colourbox

Gylle er en ingrediens, man helst undlader i isen hos Vebbestrup Flødeis ved Hobro.

Men det kan blive svært, hvis ikke den tunge trafik lige op af mejeriet stoppes. Især i forårsmånederne, hvor landmænd kører gylle på markerne.

Det siger indehaver Leif Christensen til DR Nordjylland. Han har bedt Mariagerfjord Kommune om at forbyde gylle-kørsel på Sdr. Truevej.

"Vi har lager og produktion på hver sin side af vejen, og det betyder, at der er en stor risiko for, at vi får bakterier fra eksempelvis gyllerester med, når vi transporterer vores varer fra lager til produktionshal," siger han til DR Nordjylland.

Venstremedlem af Teknik- og Miljøudvalget i Mariagerfjord Kommune, Per Kragelund, mener ikke det er løsningen at lukke vejen. Han mener, man i stedet bør lave en aftale med landmændene om at køre udenom.

Den ildelugtende sag behandles mandag på et udvalgsmøde.

(Dette er en citathistorie fra DR Nordjylland distribueret af Ritzau.)

Dansk is er blevet lun på udenlandske eventyr

Naturforening klager til EU over landbrugspakken

Hjem-is ruller ud med kæmpe cafe-sats i Kina

Portræt: Landmandssøn i spidsen for trængt erhverv

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier