FødevareWatch

Tönnies nærmer sig realisering af serbisk milliardinvestering

Tyske Tönnies’ planer om at investere et milliardbeløb i et projekt rettet mod svineproduktion i Serbien er rykket et skridt nærmere. En endelig aftale kan blive underskrevet med landets regering i løbet af sommeren.

Foto: Colourbox

Allerede i 2014 kom det første gang frem, at den tyske slagterikoncern Tönnies ville investere et milliardbeløb i svineproduktion i det østeuropæiske land Serbien, og nu ser det for alvor ud til at investeringen er på vej.

Tönnies har således selv bekræftet investeringsplanerne efter et møde med den serbiske premierminister sidste uge, og en endelig aftale ser ud til at blive underskrevet i løbet af sommeren, formentlig i juni.

Det skriver mediet Balkan Insights.

Da planerne om det serbiske svineprojekt først gang blev rapporteret i efteråret 2014, var meldingen, at Tönnies ville investere 200 mio. euro i projektet. Siden har premierminister Aleksandar Vucic dog været ude og sige til lokale medier, at investeringen kunne løbe op i 420 mio. euro.

Men den endelige investering vil ifølge Balkan Insights lande på 300 mio. euro (2,24 mia. kr.) og skal foretages over fem år.

Til at begynde med vil det tyske selskab avle og producere 700.000-800.000 svin om året i Serbien på 10 forskellige gårde, men med tiden skal de stige til en samlet produktion på op mod 4 millioner svin.

Tysk Danish Crown-rival investerer i Østeuropa

Danish Crown-rival vil investere 3 mia i svineproduktion

Tönnies opretter nyt fransk svinekødsselskab

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier