FødevareWatch

Vækstfonden: Just Eat røg til udlandet for hurtigt

Vækstfondens overskud skal bruges til at hjælpe danske virksomheder op i størrelse og sørge for, at de bliver på dansk jord i længere tid, end tilfældet var med blandt andet onlinetjenesten Just Eat.

Christian Motzfeldt, adm. direktør for Vækstfonden
Christian Motzfeldt, adm. direktør for Vækstfonden, mener, at man i højere grad bør hjælpe danske startups med at vokse, så de bliver i landet i stedet for at flytte ud som eksempelvis Just Eat. Foto: Thomas Brolyng Steen

Det går somme tider lidt for stærkt, når danske opstartsvirksomheder får fart under kedlerne, og investorerne hurtigt får kig på udlandet som stedet, hvor virksomheden skal vokse. Det mener man ifølge Børsen i Vækstfonden, hvor man med direktør Christian Motzfeldt i front vil bruge fondens overskud på at hjælpe danske opstartsvirksomheder til at vokse på dansk jord.

"Just Eat røg nærmest direkte til London fra opstartskælderen i Aarhus, og der er ikke mange spor tilbage af selve virksomheden Just Eat i Danmark i dag. Og det er ærgerligt. Det er sådan set fint, at nogle af virksomhederne sælges for gode penge til udlandet, men der skal også være en gruppe, der bliver her i landet med en betydelig aktivitet," siger Christian Motzfeldt til avisen.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) har som ambition, at 32 virksomheder inden 2020 skal bringes op i ligaen med over 1000 ansatte, og det skal Vækstfondens nye fokus blandt andet hjælpe med.

På listen over mulige virksomeder, der enten kan potentiale til at nå 1000 medarbejdere eller 1 mia. kr. i omsætning i 2020 har Christian Motzfeldt sat et par fødevarevirksomheder som Sticks'n Sushi og Meyers-Løgismose.

Just Eat køber fire selskaber i international oprustning

Kendt serieiværksætter går i kødet på Just Eat

Markedet omdøber Just Eat til 'Just Sell'

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier