FødevareWatch

Kinas svinebestand vil vokse med 25 millioner inden 2018

35 forskellige projekter med en samlet finansiering på mere end 70 mia. kr. i ryggen skal sørge for, at den samlede svinebestand i Kina vil vokse med 25 millioner grise frem mod 2018.

Foto: Elizabeth Dalziel/AP/POLFOTO/arkiv

Der er enorme muligheder på det kinesiske marked for producenter af fødevarer og drikkevarer, i takt med at købekraften stiger, og forbrugsvanerne ændrer sig blandt den gigantiske kinesiske befolkning.

Det gælder også for svineproducenter som Danish Crown og Tican, men nu ser det ud til at de danske slagterikoncerner og deres europæiske og amerikanske kolleger får kamp til stregen af det lokale marked i forhold til at levere svinekød til de kinesiske forbrugere.

I hvert fald vil Kinas egen svinebestand vokse med adskillige millioner svin over de kommende par år.

Det skriver branchemediet Global Meat News.

Ifølge mediet viser et dokument fra det kinesiske finansministerium således, at der er hele 35 svineprojekter enten i gang eller i støbeskeen i landet.

Det mindste af disse projekter har fået støtte på mere end 30 mio. kinesiske yuan, mens de største projekter er finansieret med 4-5 mia. yuan, skriver mediet.

Samlet set bliver der spyttet hele 70 mia. yuan – eller 72,7 mia. kr. – i de 35 projekter på tværs af Kina, som tilsammen vil tilføre 25 millioner svin til den kinesiske bestand i årene fra 2015 til 2018.

Kina oplever kødmangel efter nedskydning af 100 mio svin

HKScan satser på vækst i Asien med frisk svinekød

Tönnies vil lukrere på Ticans brand i Fjernøsten

Hul igennem til Kinas pølsehjerte

Kinesernes kødforbrug er firdoblet på 45 år

Asiatisk frihandelsaftale kan skade danske fødevarefirmaer

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier