FødevareWatch

Scandic Food har solgt uægte honning fra Kina

Scandic Food har solgt forfalsket honning til detailhandlen, viser en analyse fra Fødevarestyrelsen. Virksomheden afviser anklagen, mens fødevareminister Eva Kjer Hansen har stillet spørgsmålstegn ved styrelsens metode.

Foto: JENS DRESLING/Ritzau

Scandic Food har solgt tonsvis af uægte kinesisk honning til de danske forbrugere, viser en analyse foretaget af Fødevarestyrelsen.

Sagen begyndte allerede sidste efterår, men kommer først ud nu, da virksomhedens advokater, Dansk Industri og miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har stillet spørgsmålstegn ved styrelsens metoder.

Vi har vurderet, at forbrugernes ønske om at vide, at der ikke er tale om honning, er vigtigere end virksomhedens økonomi"

Michael Rosenmark, chef, Fødevarestyrelsens Rejsehold
Det skriver Ekstra Bladet, som har fulgt forløbet siden oktober 2015. Her tog Fødevarestyrelsens rejsehold prøver af fem forskellige slags honning, hvoraf fire viste sig at være et importeret produkt, som ikke kan klassificeres som ren honning.

Scandic Food afviser over for Ekstra Bladet, at virksomheden har solgt falsk honning.

Fødevarestyrelsens testresultater skulle have været offentliggjort for en måned siden, men processen blev forsinket, da styrelsen modtog et unormalt stort antal af henvendelser. I henvendelserne fra Scandic Food, virksomhedens advokat og Dansk Industri blev der sat spørgsmålstegn ved Rejseholdets procedure. Eva Kjer Hansen har også stillet kritiske spørgsmål til styrelsen.

Når nyheden alligevel kommer ud, skyldes det, at styrelsen vurderer, at forbrugerne har krav på at kende den.

"Vi har vurderet, at forbrugernes ønske om at vide, at der ikke er tale om honning, er vigtigere end virksomhedens økonomi," siger Michael Rosenmark, chef for Fødevarestyrelsens Rejsehold til Ekstra Bladet.

Som svar på kritikken udtaler Eva Kjer Hansen til Ekstra Bladet:

"Jeg blander mig i alt muligt. Det er vigtigt for retssikkerheden, at vi ikke bruger analysemetoder eller fremgangsmåder, der er usikkerhed omkring. Jeg har villet sikre mig, at vi er på fast grund, når vi træffer en afgørelse, der kan være voldsomt bebyrdende for en virksomhed."

Kina-eksporten fortsætter trods økonomisk afmatning

Mere kontrol af slikfuskere

Jævnt år i Ruslands-ramt marmeladeeksportør

 

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier