FødevareWatch

Novozymes ændrer struktur og afsætter to direktører

Novozymes opretter tre divisioner og skifter ud i direktionen i et forsøg på at fremme innovationen i virksomheden.

Foto: Novozymes/ PR

[Opdateret kl. 10.10 med udtalelse fra adm. direktør Peder Holk Nielsen.]

Novozymes ændrer struktur og opretter tre divisioner: Household Care & Technical Industries (Vaskemidler og tekniske industrier), Agriculture & Bioenergy (Landbrug og bioenergi) samt Food & Beverages (Føde- og drikkevarer).

Det oplyser selskabet og forklarer ændringen med, at det skal styrke Novozymes' evne til at levere mere innovation til kunderne hurtigere og med større kommerciel effekt.

"Derudover ønsker Novozymes at styrke sin teknologiske og markedsmæssige førerposition gennem oprettelsen af en central Research, Innovation & Supply-organisation (Forskning, innovation og produktion), der vil dække hele værdikæden fra de tidlige stadier af forskningen til levering af løsninger i kommerciel skala," skriver selskabet.

"Vi har ikke realiseret vores fulde vækstpotentiale. Med de ændringer, vi har lavet i organisationen i dag, vil vi kunne levere mere slagkraftig innovation til vores kunder hurtigere og samtidig øge vores fleksibilitet, så vi kan reagere effektivt på markedets behov," udtaler adm. direktør Peder Holk Nielsen i en pressemeddelelse.

Tre nye chefer

Til at lede de tre nye divisioner har Novozymes udpeget tidligere salgsdirektør Tina Sejersgård Fanø som koncerndirektør for Agriculture & Bioenergy.

Andrew Fordyce novozymes.jpg
Andrew Fordyce skal fremover have ansvaret for fødevarer og drikkevarer i Novozymes.

Tidligere salgsdirektør Anders Lund skal være koncerndirektør for Household Care & Technical Industries, og tidligere koncerndirektør for Business Operations Andrew Fordyce skal være koncerndirektør for Food & Beverages.

De tre divisioner vil blive understøttet af én central Research, Innovation & Supply-organisation under ledelse af koncerndirektør og operationel direktør Thomas Videbæk og af Corporate Functions under ledelse af koncerndirektør og CFO Benny D. Loft.

Peder Holk Nielsen fortsætter som adm. direktør, skriver Novozymes i en meddelelse.

To mand forlader direktionen

Som følge af organisationsændringerne vil Per Falholt, koncerndirektør med ansvar for forskning & udvikling, træde ud af direktionen.

Han vil fortsætte i Novozymes som konsulent med fokus på teknologiudvikling med reference til koncerndirektør og COO Thomas Videbæk. Thomas Nagy, koncerndirektør med ansvar for Supply Operations, vil som følge af ændringerne forlade Novozymes.

De samlede omkostninger forbundet med reorganiseringen ventes at blive i størrelsesordenen 60-70 mio. kr. og kan indeholdes i forventningerne til 2016. Omkostningerne ventes bogført i første kvartal.

Aktierne i Novozymes styrtdykker efter knuste vækstmål

Novozymes-direktør: Der er stor forskel på "ambition" og "mål"

Novozymes' overskud lander som ventet

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier