FødevareWatch

Mondelez kikser i fjerde kvartal

Producenten af blandt andet Milka-chokolade og Oreos tjente mindre, end markedet havde ventet.

Foto: Mondelez/PR

Det multinationale slikkonglomerat Mondelez kunne ikke leve op til analytikernes forventninger til indtjeningen i fjerde kvartal.

Selskabet, der har base i USA og blandt andet står bag Milka-chokolade og Oreokiks, havde en indtjening på 46 cent per aktie eksklusive særlige poster. Analytikerne havde ifølge Bloomberg ventet 48 cent per aktie.

Selskabet lider blandt andet under en stærk dollar og svag efterspørgsel i Europa. Priserne på deres produkter er blevet sat op i Europa og Latinamerika for at afbøde effekten af den stærke dollar, men det har til gengæld kostet på volumen. Således faldt salget til 7,38 mia. dollar. Det var dog stadig bedre end de 7,27 mia. dollar, som analytikerne ventede.

Slikaktien taber 4,6 pct. i onsdagens tidlige handel i USA.

 

/ritzau/FINANS

 

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier