FødevareWatch

USA vender på en tallerken og forbyder ”Frankenfish”

De amerikanske fødevaremyndigheder vil alligevel ikke tillade import af genmodificerede laks – et fænomen der er blevet døbt Frankenfish – i den nærmeste fremtid.

Foto: Colourbox

Amerikanske modstandere af genmodificerede fødevarer kan ånde lettet op for en stund. Den amerikanske fødevare- og lægemiddelstyrelse, FDA, har besluttet ikke at tillade import af en genmodificeret laks, som kritikerne har døbt ”Frankenfish”.

Det skriver Bloomberg.

Myndighederne havde ellers godkendt import af GMO-fiskene for et par måneder siden, men i en importadvarsel, man udsendte fredag i sidste uge, lød det, at laksene ikke må sælges i USA, før myndighederne offentliggør sine retningslinjer for mærkning af produkterne. Det er en procedure, der ifølge Bloomberg kan tage flere år.

GMO-laksene, kaldet AquAdvantage Salmon, produceres af selskabet AquaBounty Technologies og har fået tilført gener, der hjælper fiskene til at vokse hurtigere.

Hos selskabet tager de myndighedernes beslutning med ophøjet ro.

”Beslutningen har ikke nogen indvirkning på AquaBountys drift, da vi på nuværende tidspunkt ikke importerer vores laks ind i USA,” siger topchefen Ronald Stotish om fiskene, der produceres i tanke i Canada og Panama.

Tiltaget fra FDA kommer kort tid efter, at den republikanske senator fra Alaska, Lisa Murkowski, truede med at blokere nomineringen af fødevare- og lægemiddelstyrelsen nye direktør Robert Califf. Også den demokratiske præsidentkandidat Bernie Sanders har truet med at blokere nomineringen, da han er bekymret over den nye direktørs tætte forbindelser til medicinalindustrien.

USA skriver historie med grønt lys til GMO-laks

Kelsen-ejer bakker op om GMO-mærkning

Kinesere vil klone en million kalve om året

Flere vil bremse FDA-kandidat

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier