FødevareWatch

Fransk mejerikæmpe vil overtage rumænsk markedsleder

Den franske mejerikoncern Lactalis har i sinde at overtage Rumæniens største mejeriselskab i en handel, der kan løbe op i næsten en halv milliard kroner.

Foto: Colourbox

Den store franske mejerikoncern Lactalis er på vej til at opruste i Østeuropa med overtagelsen af den største aktør på mejerimarkedet i Rumænien.

Det skriver branchemediet Dairy Reporter.

Det rumænske selskab Albalact skriver ifølge mediet i en meddelelse, at Lactalis har i sinde at overtage samtlige aktier i selskabet, og at den franske koncern allerede har fået tilsagn til et køb af aktierne fra en gruppe storaktionærer, der samlet sidder på mere end 70 pct. af det lokale selskab.

En talsperson for Lactalis bekræfter planerne over for Dairy Reporter, men påpeger, at der stadig er et par mulige forhindringer på vejen, inden en handel kan blive en realitet.

”Det er en lang proces. Vi har ført samtaler med de største aktionærer, og hvis vi får grønt lys fra myndighederne, så vil vi være i stand til at komme med et offentligt tilbud,” siger talspersonen og tilføjer, at man med opkøbet vil kunne ”tage en førende position i Rumænien."

Ifølge Albalact selv er virksomheden den største mejeriaktør i Rumænien foran de lokale datterselskaber for koncernerne Danone og FrieslandCampina. Selskabet anslår i sin meddelelse, at en eventuel handel vil have en værdi på omkring 289 mio. rumænske lei, hvilket svarer til 475 mio. kr.

Her er verdens største mejeriselskaber anno 2015

Fransk mejerikoncern hæver sin danske bundlinje

Arla og fransk konkurrent indgår vigtig aftale

Lactalis køber børsmodent mejeriselskab

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier