FødevareWatch

McDonald’s overvejer at sælge ud af japansk forretning

Fastfood-kæden McDonald’s overvejer at frasælge en aktieandel i sin tabsgivende forretning i Japan til en ”strategisk investor”, bekræfter selskabets finansdirektør.

Foto: Nam Y. Huh/AP

Den amerikanske fastfood-koncern McDonald’s undersøger netop nu mulighederne for at frasælge en andel af sin tabsgivende japanske afdeling til en ”strategisk investor”.

Det skriver Bloomberg.

”Vi undersøger muligheden for et salg af en del af vores ejerskab i McDonald’s Japan, hvis vi kan udpege en strategisk investor, som kan hjælpe med at fremme turnaround-arbejdet i Japan og realisere vores vækstpotentiale,” sagde selskabets finansdirektør, Kevin Ozan, ifølge Blomberg på en telekonference mandag.

Det japanske erhvervsmedie Nikkei berettede allerede i december sidste år, at koncernen ville sælge op til 33 pct. af aktierne i den japanske afdeling og havde holdt møder med mulige købere. Og nu bekræftes de forlydender altså af selskabet selv.

Vil Mcdonald's sælge sin japanske forretning?

Man er dog stadig i de helt tidlige stadier med disse overvejelser, som er en del af selskabets gennemgang af sin globale ejerskabsstrategi, afslørede finansdirektøren på telekonferencen.

”Vi er i de tidlige stadier af processen og går forsigtigt til værks,” sagde Kevin Ozan ifølge Bloomberg og understregede, at der i Japan fortsat vil blive kørt med en franchise-ordning med moderkoncernen, uanset hvad der kommer ud af forhandlingerne.

McDonald's slanker amerikansk forretning

McDonald's fortsætter slankekuren

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier