FødevareWatch

HKScan har ikke travlt med at finde ny topchef

Finske HKScan vil tage sig god tid til at finde afløseren for Hannu Kottonen, der forlod sin stilling som adm. direktør med øjeblikkelig virkning i sidste uge.

Foto: Colourbox

Den finske kødproducent HKScan smed noget af en bombe sidste uge, da man annoncerede til aktiemarkedet, at topchef Hannu Kottonen ville forlade sin stilling som øverste direktør for selskabet med øjeblikkelig virkning.

HKScan-topchef træder tilbage med øjeblikkelig virkning

Der er ikke meldt noget ud om, hvorfor topchefen fratrådte sin stilling så pludseligt, men ifølge bestyrelsen er det sket ”efter gensidig aftale”. Der er dog næppe nogen tvivl om, at det er en pludselig udvikling i selskabet eller direktørens privatliv, der ligger til grund for beslutningen.

Den formodning bakkes op af det forhold, at selskabet ikke har nogen i kikkerten til at overtage direktørsædet og formodentlig ikke finder en permanent afløser før om fire til otte måneder.

Det siger bestyrelsesformand Mikko Nikula til Global Meat News.

”Det bryder jeg mig overhovedet ikke om at spekulere på. Vi har et selskab som arbejder på vores vegne, og vi vil udarbejde en lang liste, og så koge den ned til en kort liste,” svarer Mikko Nikula på spørgsmålet om, hvornår man har en afløser på plads.

”Hvis du spørger mig, hvornår jeg vil have en ny person ind, så siger jeg, at vi forhåbentlig har en ny arvtager i morgen. Men i virkeligheden tager det nok fire til otte måneder at finde den rette person,” tilføjer bestyrelsesformanden.

Indtil man har fundet en permanent afløser til topjobbet vil driftschef og vice-adm. direktør, Aki Laiho, overtage styringen i selskabet, sagde HKScan i sidste uges meddelelse.

Ifølge Global Meat News er selskabet nu inde i sin såkaldte stilleperiode, hvor man ikke kommer med informationer til pressen eller markedet, frem til 10. februar, hvor selskabets årsregnskab for 2015 vil blive offentliggjort.

HKScan satser på vækst i Asien med frisk svinekød

HKscan-medarbejder død i fabriksulykke i Estland

HKScan skiller sig af med svenske forretningsdele

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier