FødevareWatch

Ugebrev: Novozymes er ikke attraktiv inden for 6-9 måneder

Trods et voldsomt kursfald efter et skuffende regnskab er aktierne i Novozymes ifølge Økonomisk Ugebrev ikke attraktive for øjeblikket og næppe heller inden for de næste 6-9 måneder.

Foto: Novozymes/ PR

Trods et voldsomt kursfald efter et skuffende regnskab er aktierne i Novozymes ikke attraktive for nuværende og næppe heller inden for de næste 6-9 måneder.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

"Den voldsomme udvikling i olie- og råvarepriserne det seneste stykke tid satte for alvor sit præg på Novozymes’ årsregnskab for 2015 og ikke mindst udsigterne for 2016, konstaterer ugebrevet, der fremhæver, at det store væksthåb i bioethanolforretningen har fået meget sværere forretningsbetingelser, samtidig med at den økonomiske udvikling i "emerging markets" er hårdt ramt af de lave råvarepriser."

Alt i alt betyder det, at Novozymes ikke længere venter at kunne opnå en vækst på 8-10 pct. årligt frem mod 2020, hvilket ugebrevet kalder en stor skuffelse for markedet og straffen - et kursfald på over 10 pct. på regnskabsdagen - kaldes "fortjent".

Selvom en nedjustering fra 8-10 pct. vækst i 2015 til 6-7 pct. umiddelbart synes som en ganske marginal ændring i vækstudsigterne, som ikke burde få stor betydning for aktien, så er det ifølge ugebrevet en forkert antagelse.

"Novozymes handles netop som en dyr vækstaktie med en P/E-2016 omkring 30 før nedjusteringen. En virksomhed med stabil, middelhøj vækst er eftertragtet i dagens lavrentemiljø, og når Novozymes fejler lige netop på det punkt, bør det få store konsekvenser for værdiansættelsen på kort sigt," konstaterer ugebrevet.

Ugebrevet har før vurderet, at et dårligt kvartal – og medfølgende kursfald – var en god købsmulighed, men det er ikke tilfældet i dag.

"I dag er det væksten for de kommende fem år, der principielt er sat i spil, fremhæver ugebrevet og vurderer, det bør få en noget mere længerevarende betydning for aktien, som stadig kan siges at være prissat som en dyr vækstaktie."

"Vi ser derfor ikke noget større comeback for aktien før tidligst sidst på året, hvor udsigterne for 2017 begynder at komme i fokus. Det er dog oplagt, at et væsentligt løft i olieprisen forinden kan ændre udsigterne for den for øjeblikket "kriseramte" bioethanolforretning," skriver ugebrevet.

Ugebrevet understreger dog, at der ingen grund er til at betvivle udviklingsmaskinen, virksomheden som helhed og dermed ej heller væksten på langt sigt.

Men på kort sigt stemmer værdiansættelsen i ugebrevets øjne ikke helt overens med udsigterne, og aktien ser derfor ikke attraktiv ud i dag og som minimum de kommende 6-9 måneder, lyder konklusionen.

Novozymes lukkede fredag 1,7 pct. højere i 276,20 kr.

Glorien er pillet af Novozymes

Novozymes-direktør: Der er stor forskel på "ambition" og "mål"

Tidligere Carlsberg-chef næstformand for Novozymes

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier