FødevareWatch

DR: Dansk slikfusk kan have finansieret terrornetværk

Fusk med sodavand, chokolade, ost og kylling kan ifølge DR have finansieret terrornetværk som Islamisk Stat og Al Qaida.

Foto: Thomas Borberg/POLFOTO

DR viser mandag aften en dokumentarudsendelse, som afslører, at en række personer med forbindelse til terrornetværkene Islamisk Stat og Al Qaida mistænkes for økonomisk svindel i Danmark.

Omdrejningspunktet er ifølge DR et spansk terrornetværk, som har brugt firmaer herhjemme til at rejse penge til terror, og man har blandt andet svindlet med salget af slik, sodavand, ost og kyllingekød gennem et københavnsk foretagende belliggende på Vesterbro.

Tre spanske terrormistænkte optræder som direktører i et større netværk af firmaer, der af dansk politi og Skat mistænkes for at have unddraget statskassen et større millionbeløb i moms og afgifter.

To af de tre spanske direktører er blevet anholdt for blandt andet at forsøge at skaffe våben og sprængstoffer og for at rekruttere 26 islamister, der er udrejst til islamistiske grupper i Mali og Libyen. Den tredje direktør er ifølge spansk politi enten død eller draget i krig.

Mandag aften viser DR 1 tredje del af dokumentarserien ”Sådan Svindles Danmark”.

Omstridt slikhandler sigtet for fusk med afgifter for 16 millioner

Jyske slikbutikker får sure smileyer på stribe

Jyske slikbutikker får sure smileyer på stribe

Dansk Erhverv vil stoppe slikfusk med lavere afgifter

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier