FødevareWatch

McDonald's skruer ned for bureaukratiet

Den amerikanske fastfood-kæde McDonald's dropper nu en del af sin geografiske inddeling i hjemlandet og lægger i stedet ansvaret ud til lokale ledere.

Foto: Nam Y. Huh/AP

Britiske Steve Easterbrook har annonceret en række markante ændringer i den amerikanske fastfood-kæde McDonald's, efter han satte sig i direktørstolen i marts sidste år.

Nu er han på banen med endnu en, skriver Bloomberg.

McDonald's har ifølge nyhedsbureauet tirsdag annonceret, at man vil nedbringe bureaukratiet i sin organisation som en del af den fortsatte turnaround-plan for den pressede kæde.

Det sker helt konkret ved, at man nedlægger to af de fire geografiske zoner, som man har inddelt sit forretning i hjemlandet i.

De zone-ansvarlige Rick Colon, der har det overordnede ansvar for det østlige USA, og Kevin Newell, der har ansvaret i vest vil således træde tilbage fra deres nuværende pligter, som i stedet vil blive uddelegeret til lokale ledere i de områder. Man vil dog fortsat holde fast i sine to andre geografiske zoner i henholdsvis det centrale og nordøstlige USA.

"Vi er dedikerede til at træffe strategiske beslutninger hurtigere. Det indebærer at fjerne ledelseslag, så vores regionale hold kan forbedre den måde, vi kører vores restauranter på," siger talspersonen Lisa McComb ifølge Bloomberg.

De strategiske ændringer vil ikke medføre fyringer.

Franchisetagere i McDonald's ser sort på fremtiden

EU bekræfter skatteundersøgelse af McDonald's

McDonald’s i nye europæiske problemer

Vil Mcdonald's sælge sin japanske forretning?

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier