FødevareWatch

Chr. Hansen laver millardopkøb

Ingrediensproducenten betaler 1,2 mia. kr. for et amerikansk selskab.

Foto: PR

Chr. Hansen køber Nutrition Physiology Company, der laver mikrobielle løsninger til husdyr, skriver selskabet til fondsbørsen. Blandt andet laver selskabet probiotiske produkter til køer og fjerkræ.

Priser er 185 mio. dollar, svarende til 1,2 mia. kr. ved dagskurs.

Med dette opkøb udvider vi vores platform inden for probiotika, som hjælper landmændene med at forbedre produktiviteten"

Cees de Jong, adm. direktør, Chr. Hansen
"En af ambitionerne i vores Nature's No. 1-strategi er at udvide vores nuværende forretning inden for mikrobielle løsninger til animal health. Med dette opkøb udvider vi vores platform inden for probiotika, som hjælper landmændene med at forbedre produktiviteten og sundheden for deres dyr ad naturlig vej.

"Derfor er det med stor glæde, at jeg kan meddele, at vi har opkøbt NPC, og jeg ser frem til at byde virksomhedens 52 medarbejdere velkommen til Chr. Hansen. Sammen skal vi udnytte den fremtidige vækst inden for mikrobielle løsninger til husdyrindustrien," udtaler Chr. Hansen-direktør Cees de Jong i meddelelsen.

Forventningerne til årsresultatet bliver ikke påvirket af opkøbet. Det koster cirka 6 mio. euro i engangsomkostninger, skriver Chr. Hansen. Senest i 16/17-regnskabet skal opkøbet være positivt for indtjeningen i koncernen, skriver selskabet.

Opkøbet bliver finansieret gennem Chr. Hansens likvide beholdning og nuværende kreditfaciliteter. Koncernen skal altså hverken hente kapital hos aktionærer eller på obligationsmarkedet for at kunne betale opkøbet, som afregnes i kontanter.

"Som følge af opkøbet har bestyrelsen til hensigt ikke at gennemføre aktietilbagekøbsprogrammer eller udbetaling af acontoudbytte i 2015/16," skriver Chr. Hansen i sin meddelelse.

Det er især NPC's placering på det amerikanske marked for kødkvæg, som har lokket Chr. Hansen til forhandlingsbordet.

"Det stærke strategiske match mellem Chr. Hansens animal health-forretning og NPC åbner op for attraktive synergimuligheder inden for salg, herunder krydssalg, forbedringer af supply chain samt innovation. Disse synergier forventes opnået inden for de kommende to år," skriver koncernen.

Nyt marked: Chr. Hansen vil forlænge laksens levetid

Chr. Hansen-direktør: Effektiviseringer skal sikre lys fremtid

Chr. Hansen-optakt: Nu skal slaget om dyr aktie slås 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier