FødevareWatch

McDonald’s i nye europæiske problemer

Skatteunddragelse og konkurrenceforvridning, beskyldningerne hagler ned over den amerikanske fastfood-kæde McDonald’s i Europa.

Foto: Andy Wong/AP Photo/Polfoto

I december indledte EU-Kommissionen anført af konkurrencekommissær Margrethe Vestager en formel undersøgelse af beskyldninger om skatteunddragelse i den amerikanske fastfood-koncern McDonald’s, og nu er der nye problemer for koncernen i Europa.

Det skriver Bloomberg.

Ifølge nyhedsbureauet har en sammenslutning af europæiske og amerikanske handelsorganisationer og italienske forbrugerorganisationer opfordret EU-Kommissionen til at kigge på selskabets konkurrenceforvridende adfærd, som ifølge klagen skader både ”forbrugere og franchise-tagere”.

Kommissionen bekræfter, at man har modtaget klagen og nu vil begynde at behandle den, mens McDonald’s ikke har ønsket at udtale sig i sagen.

EU bekræfter skatteundersøgelse af McDonald's

Medier: McDonald's skal undersøges for skattefusk

Vil Mcdonald's sælge sin japanske forretning?

Fastfood-sværvægtere står muligvis over for comeback

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier