FødevareWatch

Danone må lukke to mejerier

Manglende russisk afsætning og lav effektivitet har fået den store franske mejerikoncern Danone til at lukke to russiske produktioner ned.

Der er for lidt gang i salget i det russiske marked, og samtidig er det forbundet med for store udgifter at holde to russiske mejerier effektive. Derfor lukker Danone nu de to mejerier ned.

Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

Mejerilukningerne kommer til at gå udover 300 ansatte i byen Tomsk, i Sibirien og i Cheboksary, 650 km vest for Moskva i det centrale Rusland ved Volga-floden.

Den sibiriske produktion består dagligt af 100 tons mejeriprodukter, der i fremtiden skal fremstilles på to andre Danone-fabrikker i Siibirien. Cheboksary-fabrikken dagligt fremstiller 250 tons indenfor 40 forskellige produkter, og de skal fremover fremstilles på mejerier i og omkring byen Kazan.

Det russiske marked er det næststørste i Danone-regi, og på de knap 20 fabrikker har man i alt 11.000 ansatte. Rusland står for omkring ni pct. af omsætningen i Danone, der har været i landet siden 1992. I 2014 steg den samlede russiske Danone-forretning med 5 pct. i forhold til året før.

Det største produktionssted ligger i Chekhov, hvor Danone investerede 45 mio. USD i 2000 og i dag producerer omkring 290.000 tons mejeriprodukter om året.

Danone investerer milliarder i ny babymadsfabrik

Otte kategorier i fokus i ny Arla-strategi

Danone oplevede pæn vækst i tredje kvartal

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier