FødevareWatch

Chipotle går på kompromis med filosofi efter sygdomsudbrud

Den amerikanske fastfood-kæde vil skære ned på de lokale råvarer i sine restauranter for at stramme op på fødevaresikkerheden efter et større sygdomsudbrud. Direktør undskylder til de berørte.

Steve Ells, adm. direktør i Chipotle, har indrykket avisnannocer, hvor han undskylder til de gæster, der er blevet syge af at spise på kædens restauranter. | Foto: Stephen Brashear/AP/Polfoto

Chipotle har længe været kendt som en af frontløberne i den amerikanske sundhedsbølge, hvor fastfood-kæden var blandt de første til at satse på naturlige og sunde fødevarer.

Nu har ledelsen imidlertid besluttet at skære ned på de lokale råvarer efter, at et udbrud af e.coli og norovirus har gjort flere amerikanere syge af at spise på den mexicansk-inspirerede restaurantkæde.

Wall Street Journal skriver, at Chipotle har besluttet sig for at reducere mængden af grøntsager og krydderurter, der bliver tilberedt lokalt for at stramme op på fødevaresikkerheden og genvinde forbrugernes tillid.

Tidligere er eksempelvis tomater og koriander ankommet uforarbejdet til de mere end 2.000 restauranter, hvorefter de er blevet snittet og hakket af personalet –  blandt andet for at bevare madens smag og friskhed.

Fremover vil begge råvarer imidlertid blive forberedt og pakket i et centralt køkken for at minimere antallet af mennesker og overflader, der kommer i kontakt med dem, oplyser ledelsen til avisen.

Kæden vil desuden gennemgå sine mange lokale leverandører for at sikre, at de lever op til de skærpede retningslinjer i kølvandet på sygdomsudbruddet, der har gjort omkring 50 gæster syge i ni stater.

Foruden at stramme op på fødevaresikkerheden har adm. direktør Steve Ells indrykket annoncer i flere store amerikanske aviser, hvor han undskylder til de berørte og lover, at kæden vil gøre det bedre fremover.

Chipotle kæmper for sit rygte som sundhedsduks

Coli-sag skræmmer kunderne væk fra amerikansk kæde

Fastfood-firma dykker på børsen efter sygdomsudbrud

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier