Amerikansk renteløft positivt for Arla

Onsdag aften tog den Den Amerikanske Centralbank første skridt i retning af endeligt at få afsluttet finanskrisen med en renteløft på 25 basispoint. Markederne har taget positivt imod udmeldingen, ligesom Arla ser positivt på udviklingen.
Foto: Arla/ PR
Foto: Arla/ PR

Forud for offentliggørelsen var der blandt de finansielle institutioner frygt for, hvad det ville betyde for aktiemarkederne, at den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, onsdag aften ville hæve USA's renter for første gang i ni år.

Umiddelbart har verdens aktiehandlere dog fundet det gode humør frem og torsdag morgen steg det danske eliteindeks C20Cap var efter den første halve times handel oppe med godt 1,8 pct. Samtlige aktier er i plus med Vestas, Nordea, Genmab og Novozymes i spidsen. De fire aktier er alle steget med godt 2,5 pct.

Men uden for børserne, er man også positiv overfor udviklingen på det finansielle marked, som følge af Den Amerikanske Centralbanks renteløft på 25 basispoint til 0,25-0,50 pct.

"Renteforhøjelser i USA og udsigt til stigende vækst i den amerikanske økonomi kan forhåbentlig endelig være signalet til afslutningen på finanskrisen i USA. Den amerikanske dollar er styrket med mere end 25 pct. siden midten af 2014, og det er positivt for Arla, fordi vi har en væsentlig eksport i dollar. Arlas nye 2020-strategi indebærer også et øget fokus på USA og andre markeder, hvor vi afregner i dollar, så det skaber generelt set gode vilkår for vores eksport, at USA kan se frem til vækst frem for nedskæringer," siger Arla-underdirektør Jesper Mellemkjær til dagens udgave af Børsen.

Han skal lede Arlas amerikanske vækst

Arla vil tredoble omsætningen i USA

Arla-direktør: Branding skal lede vejen til 100 milliarder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også