FødevareWatch

Madmillioner skal styrke unges måltidsvaner

Nordea-fonden støtter landsdækkende projekt, som skal styrke unges madvaner og fællesskaber omkring måltidet, med 12,7 mio. kr.

Foto: Colourbox

Et nyt landsdækkende projekt skal styrke unges færdigheder i køkkenet og skabe fællesskaber blandt unge omkring måltidet. Projektet har fået 12,7 mio. kr. i ryggen fra Nordea-fonden. Det bliver sat i gang 1. januar og skal løbe indtil 2019.

Projektet ’Madfællesskaber for unge’ skal bringe unge med forskellige sociale baggrunde og livssituationer sammen. Det bærende element i projektet består i at uddanne såkaldte måltidsguider og madambassadører, hedder det i en pressemeddelse. De skal dels udvikle et læringsforløb om færdigheder inden for husholdning, og dels igangsætte fællesskaber omkring mad rundt omkring i landet. Målet er at tiltrække mindst 20.000 unge.

”’Madfællesskaber for unge’ vil forbedre unges madvaner og rutiner, styrke deres evne til at etablere og indgå i fællesskaber – i deres lokalområde og på deres uddannelsessted. Disse mål stemmer godt overens med Nordea-fondens arbejde med at understøtte gode unge liv," fortæller Henrik Lehmann Andersen, som er direktør i Nordea-fonden.

Partnerskabet bag projektet består af Professionshøjskolen Metropol, Glostrup Albertslund Produktionshøjskole, Suhrs Højskole, Ungdomsbureauet og Netværket af Ungdomsråd. Tilsammen har de en bred kontaktflade til forskellige grupper af unge mellem 16 og 24 år i Danmark.

Nyt stort madmarked på vej i Aarhus

Danskerne springer frokosten over

Professionelle køkkener tredobler øko-indkøb

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier