FødevareWatch

L&F: Indvandrere styrker dansk eksport

I en analyse, som Landbrug & Fødevarer bringer i spil for at nuancere udlændingedebatten, konkluderes det, at nydanskere og efterkommere har en positiv effekt på eksporten af danske produkter og fødevarer.

Konklusionen i en ny analyse foretaget af Landbrug & Fødevarer viser, at en stigning 1 pct. point i forholdet mellem udlændinge og personer med dansk oprindelse, vil øge dansk eksport med 1,6 pct. Det skriver Foodculture.dk.

”Vi kan se en lille, men signifikant effekt, ved at have medarbejdere i arbejdsstyrken fra lande, Danmark eksporterer varer til,” siger Landbrug & Fødevarers cheføkonom, Thomas Søby til Foodculture.dk.

Regnestykket forklarer ikke, hvorfor indvandring kan have en positiv effekt på eksporten. Men Thomas Søby mener, det kan skyldes, at vi gennem andre kulturer bliver mere opmærksomme på, hvilke sektorer der kunne have brug for vores varer, samtidig med at man får brudt barrierer ned og overvinder sproglige forviklinger. Han forklarer også, at det gælder uanset om indvandringen er fra nabolande eller fra fjernere egne.

Formålet med regnestykket er ifølge cheføkonomen at få nuanceret debatten om indvandrere, og han påpeger, at det er klart, at man må antage, at effekten bliver større, hvis medarbejderne også har en uddannelse, der er anvendelig på det danske arbejdsmarked.

”Ud fra analysens resultater, kan man ikke konkludere, at vi bare skal åbne grænserne, men man kan konkludere, at en målrettet rekruttering kan være ganske fornuftig,” siger Thomas Søby til Foodculture.dk.

Flere udlændinge i fødevarebranchen

Landbrug & Fødevarer skruer ned for fødevaremedie

Nye milliardtab i landbruget truer danske banker

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier